Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Pro tools

PRSCE24

Kérdés

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nos a jelenség a következő.Indul használom editálok működik minden(erre írtam minden ok)majd egyszer csak recsegőssé válik a hang.Ilyenkor ha a megnyitott project-et bezárom és újra indítom ismét normálisan működik majd valamilyen változtatásra(nem tudtam kiszűrni mi lehet az) ismét jön a hiba.

Olyan mintha valamilyen hardver vagy memoria vagy mit tudom én kevés lenne és valamilyen használatkor hiba jelenik meg.Én a videokártyára gyanakszom mert ha pl a potikat babrálom azt mintha nem bírná. Mi lehet a kevés?A videókártya?

1 órája írta Jonas73:

Bár én egyáltalán nem értek a Win.-hez. Lehet, hogy maga a konfig. kevés!? Milyen proci? Mennyi Ram? Milyen hangkártya? Stb, stb...?

2 órája írta PRSCE24:

Nos a jelenség a következő.Indul használom editálok működik minden(erre írtam minden ok)majd egyszer csak recsegőssé válik a hang.Ilyenkor ha a megnyitott project-et bezárom és újra indítom ismét normálisan működik majd valamilyen változtatásra(nem tudtam kiszűrni mi lehet az) ismét jön a hiba.

Olyan mintha valamilyen hardver vagy memoria vagy mit tudom én kevés lenne és valamilyen használatkor hiba jelenik meg.Én a videokártyára gyanakszom mert ha pl a potikat babrálom azt mintha nem bírná. Mi lehet a kevés?A videókártya?

Szia,

több probléma lehet. 1. Kevés a proci. Nézd meg a rendszerhasználat kijelzőn, hány %-ot zabál a proci. Nálam a PT10 elég szépen fut egy régi Q9650 procin 4 GB DDR2 rammal, akkor kezd kiakadni, ha megy a Slate SSD4, minden sávon Slate VMR, 2-3 VTM, FG-X. Na ekkor kezd el recsegni, de ilyenkor a proci is 90% felett fut.

2. Nem jogtiszta pluginek. Mivel ilyet nem használ senki :), ezért itt egyenként kell megnézned, mivel lehet gond. 

3. Latency mennyire van állítva? Húzd magasra a buffert

4. Ha memória kevés, akkor kiírja a low memory hibaüzenetet, de ilyenkor nekem nem szokott még recsegni. 

5. Ha lejátszásnál mindig ugyanott kezd el ropogni, arra is lehet gyanakodni, hogy ott sok adatot kell beolvasnia a HDD-ről, viszont ilyenkor általábban leáll és kiírja a lassú beolvasás DAE hibát

Egyenlőre ennyi ötlet, még gondolkodom.

8 órája írta leonsun:

Szia,

több probléma lehet. 1. Kevés a proci. Nézd meg a rendszerhasználat kijelzőn, hány %-ot zabál a proci. Nálam a PT10 elég szépen fut egy régi Q9650 procin 4 GB DDR2 rammal, akkor kezd kiakadni, ha megy a Slate SSD4, minden sávon Slate VMR, 2-3 VTM, FG-X. Na ekkor kezd el recsegni, de ilyenkor a proci is 90% felett fut.

2. Nem jogtiszta pluginek. Mivel ilyet nem használ senki :), ezért itt egyenként kell megnézned, mivel lehet gond. 

3. Latency mennyire van állítva? Húzd magasra a buffert

4. Ha memória kevés, akkor kiírja a low memory hibaüzenetet, de ilyenkor nekem nem szokott még recsegni. 

5. Ha lejátszásnál mindig ugyanott kezd el ropogni, arra is lehet gyanakodni, hogy ott sok adatot kell beolvasnia a HDD-ről, viszont ilyenkor általábban leáll és kiírja a lassú beolvasás DAE hibát

Egyenlőre ennyi ötlet, még gondolkodom.

Köszönöm!Megnézegetem!

1 perce írta PRSCE24:

Köszönöm!Megnézegetem!

Ja és ezeket a hibaüzeneteket írja ki:

The audio device buffer underflowed.

If this occurs frequvently, try decreasing the H/w.

Buffer size int he Playback Engine panel or remove other devices from the audio fireware bus.

You are running of CPU power.Remove some Native plug-in or increase the CPU usage limit int he playback engine dialog.

Lehet, hogy a Firewire kábel sérült meg.
Én is jártam már így.
Bár csináltam régen azt is, hog SSD-n volt az OP rendszer, Pro Tools project meg külső firewire-s HDD-n.
Semmi gond nem volt. Amikor rendetlenkedett, akkor meg kiderült, hogy a kábel megsérült...

Csak azért kérdeztem, mert nálam már fordult elő, hogy két dolog volt FW láncba és biza a PROTOOLS kiakadt tőle. Erről volt is topic anno.
Ez jutott csak eszembe, azért kérdeztem. Nyilván egy próbát megér a SATA, gyorsabb is mint a FW, csak aránylag sok meló van a tesztben..

15 órája írta PRSCE24:

Hali!

valaki talán tud segíteni.Pro tools 10 Windows alatt minden ok, de elég sűrűn kiakad.Illetve olyat csinál,hogy recsegőssé válik a hang és belassul.Mi lehet a kevés?A videókártya?

köszi mindnekinek 

Melyik verzió? (A 12-esnél az elején voltak komolyabb plug-in használati gondok. Nem tudom, hogy javították-e.) Amennyire én tapasztaltam, nálam a Cubase, Logic jobban, simábban kezelte a plug-in hangszereket, mint a ProTools.

Sok plug-in hangszert használsz?

3 órája írta Bendi:

Melyik verzió? (A 12-esnél az elején voltak komolyabb plug-in használati gondok. Nem tudom, hogy javították-e.) Amennyire én tapasztaltam, nálam a Cubase, Logic jobban, simábban kezelte a plug-in hangszereket, mint a ProTools.

Sok plug-in hangszert használsz?

Plug-in hangszert egyáltalán nem használok csak effektezek és abból se sokat.

Ez tipikusan az a hiba amikor nem jogtiszta pluginek vannak feltéve. Tapasztalatból mondom, mert sokszor "megvettem" plugineket amiket ki akartam próbálni mielőtt tényleg megveszem, és nálam is csinálta ezt a mókát. Miután legalizáltam a plug-in parkot azóta nem csinálja...

Ekkor: 08/02/2016 at 10:05 írta PRSCE24:

Jójó ez a vicces része....de valaki esetleg tud választ?

Aham, talán értem. A minden oké azt jelenti, hogy "elindult!", vagyis akkor tört programokról van szó... ugyanis a "minden oké" és a "kiakad" egymást kizáró tényezők illetve kvázi állapotok. De talán más a gond... ha részleteznéd, mit jelent nálad a "kiakad", jobb lenne. ;-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...