madhead Létrehozva April 10, 2013 Share Létrehozva April 10, 2013 A Korg-tól már nem számít túl nagy meglepetésnek az, hogy miniatűr, de jópofa és ötletes termékekkel gondolják újra a szintetizátor/groovebox/játékszer piacot. A Monotron széria után most itt a Volca család, mely Bass, Lead és Drum tagokkal kívánja újragondolni az analóg grooveboxok világát. Szerencsére most azonban nem ribbon billentyűzetet kell simogatnunk, végre kapott egy Electribe-szerű szekvenszert. Lead: Polifónikus (3 hang!) analóg szintetizátor, loop szekvenszer, beépített delay effekt Bass: 3 analóg oszcillátor, újratervezett szűrő, szekvenszer Beats: analóg hanggenerátor, PCM, szekvenszer Link to comment Share on other sites More sharing options...
RátesyMacFerenc Válaszolta April 10, 2013 Share Válaszolta April 10, 2013 Megőrülök :-) MIDI IN !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madhead Válaszolta April 10, 2013 Szerző Share Válaszolta April 10, 2013 Micsoda innováció Nekem személy szerint nagyon tetszik a Bass hangja így videó alapján. Kíváncsi leszek milyen lesz élőben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta April 10, 2013 Share Válaszolta April 10, 2013 Azthiszem ezekkel az okosságokkal méltó 21. századi utódot kaptak a legendás Roland TB és TR eszközök. Innentől pedig a Korg erősen beelőzte mindegyik márkát a régi legendák reinkarnációjában... főleg ha idevesszük még az MS20 Mini-t is. Hiába tűnik a KORG az utóbbi években egy kicsit "játékgyárnak", azért mindig szórnak valami hasznos, használható innovatív eszközt elénk. 20 éves zenei pályafutásom során még soha nem volt egyszerre ennyi Korg kütyü az asztalomon mint napjainkban, erre most itt egy újabb áhított széria Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta April 10, 2013 Share Válaszolta April 10, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecka Válaszolta April 10, 2013 Share Válaszolta April 10, 2013 Nagyon jónak tünnek videó alapján. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta April 11, 2013 Share Válaszolta April 11, 2013 Egy őszinte, és igazán találó komment a Youtube-videó kapcsán (asoftblackstar tollából) : KORGASM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta April 12, 2013 Share Válaszolta April 12, 2013 120 font darabja Ángliában. Érdekes, hogy a Korg nem akar pro lenni ebben a (groovy) kategóriában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emzéperiksz Válaszolta April 17, 2013 Share Válaszolta April 17, 2013 120 font darabja Ángliában. Sweetwateren 150 zöldhasú. Az már fincsi. 2 darab is olcsóbb a Rocketnél. Ámerikában ez már talán tényleg aprópénz. Itthon sajnos ugyanezt nem mondhatjuk el.Érdekes, hogy a Korg nem akar pro lenni ebben a (groovy) kategóriában. A kimenet "zajosságára" kíváncsi leszek. Bízom benne, hogy nem a monotronok szintjét hozza ezen a téren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta August 23, 2013 Share Válaszolta August 23, 2013 meg a három doksi: Basshttp://www.korg.com/uploads/Support/USA_volca_bass_OM_EFGSCJ1.pdf Beatshttp://www.korg.com/uploads/Support/USA_volca_beats_OM_EFGSCJ1.pdf Keyshttp://www.korg.com/uploads/Support/USA_volca_keys_OM_EFGSCJ1.pdf egy értelmesebb rivjú: Keys Bass Beats Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbitz Válaszolta September 9, 2013 Share Válaszolta September 9, 2013 hamár elkezdtem, folyt. : Korg Volca Series - London launch party Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru Válaszolta October 13, 2013 Share Válaszolta October 13, 2013 Vett már valaki belőlük? Ha igen, akkor a tapasztalatokat szívesen megoszthatná velünk. A Volca Keys-ről különösen érdekelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta October 13, 2013 Share Válaszolta October 13, 2013 Endru, nálunk egész sokan vettek, a kuncsaftjaink nagyon szeretik (ez mindegyik Volcára igaz). Ki is tudod próbálni, ha jól tudom, next 20-a környékén érkezik belőle szállítmány. Rendkívül népszerűek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru Válaszolta October 15, 2013 Share Válaszolta October 15, 2013 Már régóta tervezek egy teljes napos túrát hozzátok. Lehet, hogy tavaszra fog tolódni a dolog, de ha ott leszek, akkor mindent megcsavargatok, kipróbálok, ami a kezem ügyébe kerül. A Volca Keys, próba nélkül is vevős lesz, szerintem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cutoff Válaszolta December 14, 2013 Share Válaszolta December 14, 2013 Kis segítséget kérnék: ha valaki tud olyan hazai boltot ahol van volca bass raktáron, legyen oly' szíves lőjön egy privátot, köszi ! (akit/amit tudtam, megkérdeztem telefonon, mailben....kevés sikerrel) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanta Válaszolta December 14, 2013 Share Válaszolta December 14, 2013 érdekes hogy egyiket se tartom jónak. (ár szempont most mellékesÖ mindegyik szoszo a maga nemében.. nekem volt mindegyik Korg mkII es gépem. azokat szerettem ez visszalépés azokhoz képest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cutoff Válaszolta December 15, 2013 Share Válaszolta December 15, 2013 A volcák esetében az olcsóság elsődleges tényező.. teljesen egyértelmű, hogy vannak jobb cuccok is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mityulábátyi Válaszolta December 15, 2013 Share Válaszolta December 15, 2013 érdekes hogy egyiket se tartom jónak. (ár szempont most mellékesÖ mindegyik szoszo a maga nemében.. nekem volt mindegyik Korg mkII es gépem. azokat szerettem ez visszalépés azokhoz képest. Ízlések, pofonok. Ha az mkll esetén sz electribera gondolsz, nekem is volt l is ll is. Szerintem az mkll electribe már az eredetihez képest is visszalépés volt. A volca már alabpól jobb ha csak a sequencerét is nézzük, de ugye a két cucc szűrőit sem tudjuk hasonlítani, annyival jobb pl a volca bass az ea-1 nél. Egyedül a két part szól az electribe mellett. Szerintem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technox Válaszolta December 15, 2013 Share Válaszolta December 15, 2013 Nekem teljes ElecTribe-család gyűjteményem van...Imádom Őket. DE Volca-család beszerzését is tervezem...Sőt biztos abból is lesz több, mint az ElecTribe-oknál egy-egy típusból.Mindegyik másért jó, totál hülyeség ezeket így összehasonlítani.Másra is tervezték Őket, másra is kell használni. Fantázia és használat, keverés, stb. kérdése az egész. MINT MINDENNÉL!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru Válaszolta December 5, 2014 Share Válaszolta December 5, 2014 Jól látom, hogy a Keys oszcillátorait nem nagyon lehet külön kezelni? A Bass-nál külön potin van mind a három. Úgy állítom be, ahogy akarom. A Keys-nél meg van Poli, Unison Octave, stb... lehetőség, de megoldható-e az, hogy pl. csak a 2-es oszcin játszak, négyszögjellel? Vagy az 1-es és 3-as oszci szóljon, fürésszel, a 2-es meg kikapcsolva? Van egy érzésem, hogy nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.