Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Mennyire használhatók az UAD-2 gyári plug-injei?


Infrhaa Sounds

Kérdés

Sziasztok!

 

Szintén én is gondolkodóba estem az UAD-2 vásárlásával az az UAD-2 Satelitte Duo Core-on gondolkodok. 

A Kérdésem az lenne, hogy az alap plug -in csomag ami jár hozzá az mirre elég kezdetnek mert ha meg is veszem akkor nem biztos hogy egyenlőre tudok hozzá venni +plug-inneket.

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ahogy én tudom, a ménemszól-fórum tagjainak tobbsége, rock és pop zenéhez használja az eszkozoket, legfoképp az UAD-ot.

Ahogyan az eredeti vasakat is leginkább hasonló mufajban használták, használják. Persze, kivétel mindig van.

A ménemszól házigazdái, tulajdonosai is ezen a teruleten vannak leginkább képben.

Nem mainstream elektronikáról komoly, magyarnyelvu cikket, vagy utosebb hozzászólást még nem olvastam, sajnos.

Az én véleményem sem mérvadó, hiszen nagyon amator vagyok, de a szubjektív tapasztalatom ez.

Szóval, ha jópénzért eladhatnám az UAD-omat, akkor valószínuleg analóg effekteket vennék, nem feltétlenul drága, de vintage kulonlegességeket.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kérdés, viszont más topic, és nagyon sokakat érdekelhet, úgyhogy önálló témát nyitok neki. 

 

Tehát: alapból az UAD-2-esek ezeket tartalmazzák:

 

Még mielőtt kibontjuk a kérdést, elő szokott fordulni, hogy akció van, és akkor ingyen lehet hozzá atom plugineket kapni. (Többet nem mondhatok, csak annyit, hogy aki UAD-2 kártya vásárláson töri a fejét, várjon egy hetet :) ) Lássuk, a 29-i Szinti Klubba látogatók ki tudnak-e belőlünk több infót csikarni! :)

 

Véleményem szerint az alap pluginek már nagyon erősek. Általában azt szoktuk gondolni, hogy amit a termékekhez adnak azok alapból nem túl nagy villantások. Mikor mi először elkezdtünk UAD-ozni, akkor nagyjából csak ezek voltak, de konkrétan be voltunk sz.rva tőlük.

 

A Pultec óriási sound, és a 1176-LA2A olyan, aminél a többi plugin sem jobb igazából, csak másabb. Az UAD-2 arról szól, hogy színes palettával dolgozzon a hangmérnök. Egyébként a valóságban is ez a helyzet, a 1176 az egyik legjobb kompi a világon, csak már nagyon megszokott (ami nem azt jelenti itt hogy unalmas, csak annyit, hogy nélküle nincs Élet :) )

 

A Realverb jópofa, ott mondom azt hogy a többi zengető lényegesen jobb.

 

Szóval én azt mondom, hogy az UAD-2 már az alap pluginekkel is csap, én legalábbis azokat is bármikor használnám bármelyik natív helyett.

 

+1: Magyarországon már több mint 200 (!!!) UAD kártya van üzemben!!! Csak azért mondom, hogy ma már nem úgy kell erre gondolni, mint egy UFÓra :)

Link to comment
Share on other sites

Azt kell mondjam, hogy nagyon jól használhatóak az alap plug-inek, és kell is őket használni! Ha csak a Pultec EQ-t nézzük....fantasztikus. Egyszerű és nagyon jó. Az egyik legnagyobb kedvencem. Ahogy látom A/D kihagyta a felsorolásból a CS-1 Chanel stripet. Az sem rossz. Eq,comp, reverb és echo is van benne ha jól emlékszem. A realverb-el teljesen egyetértek. Nekem az a problémám vele, hogy elfáradok a beállításában, de egyébként tényleg "jópofa" :D Összességét nézve már az alap plug-inek is dobnak a mixen, lehet velük dolgozni úgy, hogy az egyszerűen JÓ!
Úgyhogy hajrá!!! 

Link to comment
Share on other sites

Teljesen egyetértek A/D-vel! Szerencsére jó pár plugin tulajdonosa vagyok most már...épp pár napja (mivel ismét akció van és vannak pluginek amiket kb fél áron kapunk meg...érdemes kivárni ezeket az időszakokat) megvásároltam a Ampex ATR-102 Mastering Tape Recorder Plug-In-t a Neve 33609et és a 1176 Classic Limiter Collection-t...előtte 14 napig tesztelgettem a demókat szóval tudtam, hogy nem futok lesre :) brutál mindegyik csak javasolni tudom mindenkinek...és, hogy picit visszatérjek a fő kérdéshez attól függetlenül, hogy sok pluginom van már, mindig használom az alap szettet is...Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

Én két éve használom napi rendszerességgel a Pultec Pro-t, La-2a-t, 1176-ot, szerintem is sokkal jobbak, mint bármelyik natív vagy TDM plugin. Nehezen tudok elképzelni nélkülük egy ének vagy basszus sávot. Ha sok pénzem lenne az alábi csomagot venném meg gyorsan: 33609, Massive Passive, 1081, Plate 140, Fatso, és a Harrison Eq (mert jó retkes:)) és ezzel keverés letudva:))

Link to comment
Share on other sites

Én a teljes keverést lefedtem uad plug inekkel, de a leggyakrabban 1176-ot és az la2a-t használom. Teljesen meg vagyok velük elégedve, de azért mondjuk a summit audio tla 50 leveller (vas), sokkal jobban muzsikál mint az la2a plug, és "csak" annyiba kerül, mint három drágább uad plug in. Szerintem akkor van értelme uad-ozni ha az ember az egész keverést le tudja fedni, vagy van rá esély, hogy belátható időn belül le tudja majd fedni velük. Azaz ha szendvicset készítek, a legfrissebb salátából, a legdrágább felvágottból, de a kenyér az száraz, akkor kit érdekel az egész. A pultec szerintem is tök jó, csak nem mindenre. Amúgy az uad plugenekkel kapcsolatban azt látom, hogy egy-egy plug-in valamire nagyon jó valamire meg nem. Nyilván ez abból fakad, hogy általában egy-egy berendezés soundját utánozzák. A Cs1-et egyáltalán nem, sajnáltam rá a processzor teljesítményt - inkább kiváltottam natívval, a real verbet meg egyszer kétszer használtam - nem az igazi egyik sem.


 

Link to comment
Share on other sites

KEdves a/d és mindenki aki tud válaszolni!

 

Mit ajánlanátok nekem eq ill. master ezek közül?

 

Steinberg portico plug-ins .

Vagy

Great River 32EQ 4 Band Equalizer 

vagy

Universal Audio UAD-2 Solo Core 

vagy

Universal Audio Satellite Duo Core 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem amúgy a régi plugineket már nem annyira éri megvenni(ezt főleg az eq/kompi dolgokra értem) viszont az új cuccok nagyon jók, szóval aki most kezdi annak érdemes az újabb dolgokra koncentrálni, pl az új 1176/LA2A kompik, API eq,stb...

Link to comment
Share on other sites

KEdves a/d és mindenki aki tud válaszolni!

 

Mit ajánlanátok nekem eq ill. master ezek közül?

 

Steinberg portico plug-ins .

Vagy

Great River 32EQ 4 Band Equalizer 

vagy

Universal Audio UAD-2 Solo Core 

vagy

Universal Audio Satellite Duo Core 

Pl. az sem ártana, ha a zenei mufajt megjelolnéd. ;) Meg az elotted kérdezo, nameg a válaszolók. Mert nem csak az eredeti vasak nem univerzálisak ennyire, hanem az UAD sem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...