Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Mennyire használhatók az UAD-2 gyári plug-injei?


Infrhaa Sounds

Kérdés

Sziasztok!

 

Szintén én is gondolkodóba estem az UAD-2 vásárlásával az az UAD-2 Satelitte Duo Core-on gondolkodok. 

A Kérdésem az lenne, hogy az alap plug -in csomag ami jár hozzá az mirre elég kezdetnek mert ha meg is veszem akkor nem biztos hogy egyenlőre tudok hozzá venni +plug-inneket.

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nagyon jó kérdés, viszont más topic, és nagyon sokakat érdekelhet, úgyhogy önálló témát nyitok neki. 

 

Tehát: alapból az UAD-2-esek ezeket tartalmazzák:

 

Még mielőtt kibontjuk a kérdést, elő szokott fordulni, hogy akció van, és akkor ingyen lehet hozzá atom plugineket kapni. (Többet nem mondhatok, csak annyit, hogy aki UAD-2 kártya vásárláson töri a fejét, várjon egy hetet :) ) Lássuk, a 29-i Szinti Klubba látogatók ki tudnak-e belőlünk több infót csikarni! :)

 

Véleményem szerint az alap pluginek már nagyon erősek. Általában azt szoktuk gondolni, hogy amit a termékekhez adnak azok alapból nem túl nagy villantások. Mikor mi először elkezdtünk UAD-ozni, akkor nagyjából csak ezek voltak, de konkrétan be voltunk sz.rva tőlük.

 

A Pultec óriási sound, és a 1176-LA2A olyan, aminél a többi plugin sem jobb igazából, csak másabb. Az UAD-2 arról szól, hogy színes palettával dolgozzon a hangmérnök. Egyébként a valóságban is ez a helyzet, a 1176 az egyik legjobb kompi a világon, csak már nagyon megszokott (ami nem azt jelenti itt hogy unalmas, csak annyit, hogy nélküle nincs Élet :) )

 

A Realverb jópofa, ott mondom azt hogy a többi zengető lényegesen jobb.

 

Szóval én azt mondom, hogy az UAD-2 már az alap pluginekkel is csap, én legalábbis azokat is bármikor használnám bármelyik natív helyett.

 

+1: Magyarországon már több mint 200 (!!!) UAD kártya van üzemben!!! Csak azért mondom, hogy ma már nem úgy kell erre gondolni, mint egy UFÓra :)

Link to comment
Share on other sites

Azt kell mondjam, hogy nagyon jól használhatóak az alap plug-inek, és kell is őket használni! Ha csak a Pultec EQ-t nézzük....fantasztikus. Egyszerű és nagyon jó. Az egyik legnagyobb kedvencem. Ahogy látom A/D kihagyta a felsorolásból a CS-1 Chanel stripet. Az sem rossz. Eq,comp, reverb és echo is van benne ha jól emlékszem. A realverb-el teljesen egyetértek. Nekem az a problémám vele, hogy elfáradok a beállításában, de egyébként tényleg "jópofa" :D Összességét nézve már az alap plug-inek is dobnak a mixen, lehet velük dolgozni úgy, hogy az egyszerűen JÓ!
Úgyhogy hajrá!!! 

Link to comment
Share on other sites

Teljesen egyetértek A/D-vel! Szerencsére jó pár plugin tulajdonosa vagyok most már...épp pár napja (mivel ismét akció van és vannak pluginek amiket kb fél áron kapunk meg...érdemes kivárni ezeket az időszakokat) megvásároltam a Ampex ATR-102 Mastering Tape Recorder Plug-In-t a Neve 33609et és a 1176 Classic Limiter Collection-t...előtte 14 napig tesztelgettem a demókat szóval tudtam, hogy nem futok lesre :) brutál mindegyik csak javasolni tudom mindenkinek...és, hogy picit visszatérjek a fő kérdéshez attól függetlenül, hogy sok pluginom van már, mindig használom az alap szettet is...Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

Én két éve használom napi rendszerességgel a Pultec Pro-t, La-2a-t, 1176-ot, szerintem is sokkal jobbak, mint bármelyik natív vagy TDM plugin. Nehezen tudok elképzelni nélkülük egy ének vagy basszus sávot. Ha sok pénzem lenne az alábi csomagot venném meg gyorsan: 33609, Massive Passive, 1081, Plate 140, Fatso, és a Harrison Eq (mert jó retkes:)) és ezzel keverés letudva:))

Link to comment
Share on other sites

Én a teljes keverést lefedtem uad plug inekkel, de a leggyakrabban 1176-ot és az la2a-t használom. Teljesen meg vagyok velük elégedve, de azért mondjuk a summit audio tla 50 leveller (vas), sokkal jobban muzsikál mint az la2a plug, és "csak" annyiba kerül, mint három drágább uad plug in. Szerintem akkor van értelme uad-ozni ha az ember az egész keverést le tudja fedni, vagy van rá esély, hogy belátható időn belül le tudja majd fedni velük. Azaz ha szendvicset készítek, a legfrissebb salátából, a legdrágább felvágottból, de a kenyér az száraz, akkor kit érdekel az egész. A pultec szerintem is tök jó, csak nem mindenre. Amúgy az uad plugenekkel kapcsolatban azt látom, hogy egy-egy plug-in valamire nagyon jó valamire meg nem. Nyilván ez abból fakad, hogy általában egy-egy berendezés soundját utánozzák. A Cs1-et egyáltalán nem, sajnáltam rá a processzor teljesítményt - inkább kiváltottam natívval, a real verbet meg egyszer kétszer használtam - nem az igazi egyik sem.


 

Link to comment
Share on other sites

KEdves a/d és mindenki aki tud válaszolni!

 

Mit ajánlanátok nekem eq ill. master ezek közül?

 

Steinberg portico plug-ins .

Vagy

Great River 32EQ 4 Band Equalizer 

vagy

Universal Audio UAD-2 Solo Core 

vagy

Universal Audio Satellite Duo Core 

Link to comment
Share on other sites

Szerintem amúgy a régi plugineket már nem annyira éri megvenni(ezt főleg az eq/kompi dolgokra értem) viszont az új cuccok nagyon jók, szóval aki most kezdi annak érdemes az újabb dolgokra koncentrálni, pl az új 1176/LA2A kompik, API eq,stb...

Link to comment
Share on other sites

KEdves a/d és mindenki aki tud válaszolni!

 

Mit ajánlanátok nekem eq ill. master ezek közül?

 

Steinberg portico plug-ins .

Vagy

Great River 32EQ 4 Band Equalizer 

vagy

Universal Audio UAD-2 Solo Core 

vagy

Universal Audio Satellite Duo Core 

Pl. az sem ártana, ha a zenei mufajt megjelolnéd. ;) Meg az elotted kérdezo, nameg a válaszolók. Mert nem csak az eredeti vasak nem univerzálisak ennyire, hanem az UAD sem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ahogy én tudom, a ménemszól-fórum tagjainak tobbsége, rock és pop zenéhez használja az eszkozoket, legfoképp az UAD-ot.

Ahogyan az eredeti vasakat is leginkább hasonló mufajban használták, használják. Persze, kivétel mindig van.

A ménemszól házigazdái, tulajdonosai is ezen a teruleten vannak leginkább képben.

Nem mainstream elektronikáról komoly, magyarnyelvu cikket, vagy utosebb hozzászólást még nem olvastam, sajnos.

Az én véleményem sem mérvadó, hiszen nagyon amator vagyok, de a szubjektív tapasztalatom ez.

Szóval, ha jópénzért eladhatnám az UAD-omat, akkor valószínuleg analóg effekteket vennék, nem feltétlenul drága, de vintage kulonlegességeket.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...