spacechimp Létrehozva April 15, 2015 Share Létrehozva April 15, 2015 Az idei Musik Messe-n az alábbi újdonságokat jelentette be a Roland: JD-XA crossover (4 part analóg, és egy 64 hang polifón SuperNaural hangkeltő) szintetizátor, a JD-Xi nagytesója. 49 aftertouch-os normál billentyűs hangszer, hangkönyvtára Axial oldalról szabadon bővíthető, 256 gyári program, 256 USB-re menthető (a programok részei a szekvenciák, és pattern-ek), van mikrofonbemenete, vokódere, USB-n AUDIO/MIDI kommunikál, nemsokára részletesebben is írunk róla. - legkorábban júliusban lesz kapható SYSTEM-1M - félmodulásris PLUG-OUT szintetizátor CV/GATE-tel, Eurorack formátumban - ez már júniusban megérkezik Valamint 4 Eurorack formátumú modul : TORCIDO - modular distortion, BITRAZER - programozható bitcrusher, DEMORA - delay effekt, és végül a SCOOPER - moduláris scatter effekt. - ezek a modulok várhatóan júliusban érkeznek. A JD-XA ára várhatóan 671.000.- forint lesz, a System 1m PLUG-OUT modul 195.000.-, és az egyes Roland Modulok 95.500.- forintba fognak kerülni az első információk alapján. Részletes leírások nemsokára a hitspace.hu -n! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta April 15, 2015 Share Válaszolta April 15, 2015 Na végre, túlléptek a játékszereken. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta April 15, 2015 Share Válaszolta April 15, 2015 Érdekes hogy a pcm szinti vonalban meg teljesen megálltak. Vissza a gyökerekhez? 5 év múlva meg ismét jön az LA meg FM korszak? ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilobeat Válaszolta April 16, 2015 Share Válaszolta April 16, 2015 A JD-XA-t már komolyan lehet venni. A goások, K-popperek imádni fogják. A külcsínen nagyon látszik, hogy Ázsia a fő piac. A CV-s VA cuccokra nem lehet mondani, hogy tucat termékek. Sikerült egyesíteni a moduláris körülményességet és a bántóan éles AIRA hangzást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootkiller Válaszolta April 16, 2015 Share Válaszolta April 16, 2015 Készült egy Apogee Duet konkurens kártya ami egyébként tud DSD-t is: Super UA Link to comment Share on other sites More sharing options...
snaper Válaszolta April 16, 2015 Share Válaszolta April 16, 2015 Nem tudom, lehet bennem van a hiba, de szerintem perpill a Roland gyártja a legrondább szintiket. Elzavarnám a designert a vérbe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootkiller Válaszolta April 16, 2015 Share Válaszolta April 16, 2015 Nem tudom, lehet bennem van a hiba, de szerintem perpill a Roland gyártja a legrondább szintiket. Elzavarnám a designert a vérbe! Nem mondasz hülyeséget, egyszerűen rondák a dolgaik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iramszarvas Válaszolta April 17, 2015 Share Válaszolta April 17, 2015 Nekem meg pont tetszik ez a design. Viszont az anyag minőségen, főleg a billentyű téren sokat romlott a régiekhez képest. Az LA szintézis az egyik kedvencem, tőlem jöhetne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta April 18, 2015 Share Válaszolta April 18, 2015 Manapság divat lett a csili-vili, karácsonyfa égős szintik tervezése.. Kár, hogy igazán egyedi hangzás már nem társul, szinte egyikhez sem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
syngular Válaszolta April 18, 2015 Share Válaszolta April 18, 2015 Több zenésszel is beszélgettünk arról, hogy egyikünket sem hozzák már lázba az újdonságok, mert nincsenek érdemi újdonságok. A manapság kitalált, nem alap funkciók csak egy nagy blöffhalmaz, annak, aki egy hangszert nem a zene miatt vesz meg, hanem, hogy műszerrel méricskélje. Azzal, hogy visszajött az analóg, bezárult a kör. Szimulációban már mindent kitaláltak, rengeteg olyan volt, ami nem is futott be soha és nem csak az ára miatt, hanem mert egy fölösleges túlspilázás és/vagy túlbonyolítás volt. Talán ilyen volt a Hartmann Neuron meg az FS1r-is. Már a hibrid "láz" is lecsengett. A gyártók így nem is tehetnek mást, mint visszatérnek a minimál gyökerekhez, mert semmi újat nem tudnak létrehozni, a piac meg elvárja az "újdonságot". Nagyon kíváncsi vagyok a következő "trendre" 5-10 év múlva, bár elképzelni nem tudom, mi lehetne az. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta April 18, 2015 Share Válaszolta April 18, 2015 Egyetértek, kíváncsi vagyok vajon mikor jön ki olyan instrument, amire fanyalgás nélkül lehetne azt mondani, hogy na igen, ez valami új, ez izgalmas. Ezek a mai cuccok "divatosak" de nincs mögöttük semmi eredeti, csak a dizájn. Na persze ezeket is el kell adni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta April 18, 2015 Share Válaszolta April 18, 2015 Több zenésszel is beszélgettünk arról, hogy egyikünket sem hozzák már lázba az újdonságok, mert nincsenek érdemi újdonságok. Én egy ideje fontolgatom hogy hangszert kéne váltani. Pl. egy saxit 100 év múlva is ugyanúgy fognak gyártani és több sound van benne mit bármelyik szintiben, de mondhatnám akár a hegedűt is. Be lettünk jól csalva az elégedetlenség örök sűrűjébe ezzel a szinti világgal mi billentyűsök, s csak a beavatottak látják a kiutat szvsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta April 19, 2015 Share Válaszolta April 19, 2015 Én nem lennék milyen szigorú…. Az tény, hogy hangkeltési, stb. szempontból valóban legyártottak már MINDENT, ami érdekes és "új", mondjuk, úgy az ezredfordulóig, tehát az az után készült hangszerekkel sem lehet sem jobb, sem szebb zenét gyártani. Másképp fogalmazva, aki egy minimum 15 éves vassal nem tud zenét csinálni, az egy maival se fog tudni… A midi előttiekkel nem egészen ez a helyzet, de ez más tészta. Ami viszont szerintem azért valamiféle irány a jövőbe, az az érintőképernyő, ami jelenleg éppen csak az iPad, és társai, és hangképzési, megszólalási szempontból jelenleg még nem veszik fel a versenyt, akár egy 1990-es nagyvassal se, de az érintőképernyő, és az ebből fakadó performance lehetőségek mellett azért ne menjünk el egy vállrándítással. Sztem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.