djuice Létrehozva August 17, 2015 Share Létrehozva August 17, 2015 Bár az SSD-meghajtók hallatán a felhasználóknak már manapság is a villámgyors működés jut eszükbe, a szóban forgó tárolóegységek még az eddigieknél is sokkal gyorsabbá válhatnak. Egészen pontosan nagyjából 1000x sebesebbé, hála egy az Intel és a Micron által kidolgozott új eljárásnak. Részletek: http://pcforum.hu/hirek/17340/ezerszeres-sebessegre-gyorsulhatnak-az-ssd-meghajtok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta August 17, 2015 Share Válaszolta August 17, 2015 Nagyon remélem, hogy a fenti fejlesztés hatására jövőre a mai HDD-k árára zuhan az SSD-k ára. Nem tudom, hogy miért van ez, de - szerintem - pofátlanul magasak az SSD árak. Egy évvel ezelőtt vettem egy Samsung 840 EVO 512-es SSD-t 61.000-ért az iMacbe, és azóta gyakorlatilag 5000 Ft-ot csökkent az ára. Pedig már két éve azt vártam, hogy felére fog esni. Ha bejönne az áresés, jövőre egy 2TB-ost beújítanék. Pláne, hogy a 10.10.4 óta már nem kell a trim enabler, a rendszeren belüli megoldással lehet lehet engedélyezni a TRIM-et third party ssd-ken is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fecka Válaszolta August 17, 2015 Share Válaszolta August 17, 2015 Azért ez nem fog gyorsan menni mert ehez már kevés a PCIe vagy a Tunderbolt 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta August 18, 2015 Share Válaszolta August 18, 2015 Sztem is fosul drágák az SSD-k, de a mem karik és pendriveok is! 5 éve azt hittük a dvd-t el lehet felejteni, mert a pendrive olcsóbb lesz (tárterület/ár oldalon), aztán mégsem. Azért én tartok tőle hogy itt az 1000-szeres sebesség és kisebb méret okoz egy kis hőfejlődési gondot is majd! Várjuk ki a végét! Meg úgy általában a félvezető alapú tárolók élettartama ma még nincs pariban a hddkkel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xinu Válaszolta August 18, 2015 Share Válaszolta August 18, 2015 Legyen végre olcsó is az ssd! Ne csak gyorsabb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta August 18, 2015 Share Válaszolta August 18, 2015 Nagyon remélem, hogy a fenti fejlesztés hatására jövőre a mai HDD-k árára zuhan az SSD-k ára. Nem tudom, hogy miért van ez, de - szerintem - pofátlanul magasak az SSD árak. Egy évvel ezelőtt vettem egy Samsung 840 EVO 512-es SSD-t 61.000-ért az iMacbe, és azóta gyakorlatilag 5000 Ft-ot csökkent az ára. Pedig már két éve azt vártam, hogy felére fog esni. Előfordulhat, hogy a gyártók kartelleznek, nem ez lenne az első és bizonyára nem is az utolsó eset. ;-) Lásd pl. http://www.law360.com/articles/422895/hynix-micron-assail-rambus-appeal-in-4b-antitrust-suit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilobeat Válaszolta August 18, 2015 Share Válaszolta August 18, 2015 Egy másik gyártástechnológiai fejlesztés miatt már most is HDD szinten van az előállítási költség,http://pcforum.hu/hirek/16535/a-jelenlegi-felere-csokkenhet-hamarosan-az-ssd-meghajtok-arade ez nem jelenti azt, hogy olcsóbb lesz.Amúgy kiváncsi lennék, hogy mihez akarnak kezdeni a techcégek azokkal a felfoghatatlanul nagy, kínai pénztartalékaikkal, azon túl, hogy kiverik rá!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.