Mityulábátyi Létrehozva November 1, 2015 Share Létrehozva November 1, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta November 1, 2015 Share Válaszolta November 1, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Ez a MB33 139 ojróért egyláltalán nem tűnik rossz vételnek. Van annyira TB-303 jellegű a hangja, hogy ne zavarjon, hogy nem teljesen ugyanaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgrassfield Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Ok, én egy szót sem értek németűl, szóval valaki kérem árulja el, hogy az első snittben (0.18-tól) honnan jön a MIDI jel? A led villog, de csak egy tápkábelt és egy audio kábelt látok bedugva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Haha, tényleg. Ez így elég vicces.MIndenesetre van jobb demo is: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadron Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Ok, én egy szót sem értek németűl, szóval valaki kérem árulja el, hogy az első snittben (0.18-tól) honnan jön a MIDI jel? A led villog, de csak egy tápkábelt és egy audio kábelt látok bedugva.ezt én is értetlenül néztem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas73 Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Valószínűleg van benne egy demo futam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 A tapkabel az nem usb kabel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 Kozben megneztem egyeb kepeket es nem.furcsa viszont, hogy a tobbi kepen epp forditva vannak a csatlakozok. Hatulrol nezve bal oldalon van a tap, es jobbra az audio.erdekes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadron Válaszolta November 2, 2015 Share Válaszolta November 2, 2015 A tapkabel az nem usb kabel?Az tápkábel, nem usb, viszont találtam róla egy ilyet, (Autotune Demo).Az lesz a bűnös....most látom, ezt már Jonas73 jól sejtette Link to comment Share on other sites More sharing options...
_cutoff Válaszolta November 3, 2015 Share Válaszolta November 3, 2015 Mintha picit túl sokat vágna a mélyből, mikor tekeri fel a resonance-t. Ennyiért mindenesetre tök jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
axon.dust Válaszolta November 10, 2015 Share Válaszolta November 10, 2015 Must have darab, főleg ennyiért.Hitspaceben lehet majd kapni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta November 11, 2015 Share Válaszolta November 11, 2015 Én 100%-osan meg voltam győződve róla, hogy ez lesz a jó TB-303 helyettesítő, főleg ennyi pénzért, még árat is kértem tőle a magyarországi thomann.de-s viszonteladóktól, 43k alatt meglett volna... Aztán végighallgattam ezt, és elbizonytalanodtam: http://www.acidvoice.com/mb33.htmTényleg jó hangja van az MB33nak, és baromi olcsó ahhoz képest, főleg, hogy még analóg is, de így az A/B tesztek mellett nagyon úgy hallom, hogy egy csomó jellegzetes TB-303 karaktert nem fog tudni visszaadni, és csak kicsivel leszek vele előrébb, mintha a Volcamat, vagy a Microbruteomat akarnám a 303 szerepébe bekényszeríteni. Valószínű nem lennék teljesen elégedett.Úgyhogy így végignézve a teszteket, és az értékeléseket, valószínű egy TB-3 mellett fogom majd letenni a voksomat. Igaz az nem analóg, csak egy rompler, de a "büdzsé" kategóriából az az ami a legközelebb megy az eredeti 303ashoz: http://www.acidvoice.com/tb-3-vs-tb-303.htmMég azt hozzátenném, hogy az új verziós MB33 a videok alapján viszont jóval TB-303 közelinek tűnik a hangja, mint ahogy az Acidvoiceos tesztekből kivehető. Szóval nem tudom, lehet, hogy változtattak rajta a régihez képest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta November 12, 2015 Share Válaszolta November 12, 2015 Amit fentebb linkeltem (Abstrakt Avalon), az a tökéletes TB-303 klón, csak az ára is ehhez igazodik - természetesen.Az MB33-nak egyáltalán nem rossz a hangja, sőt..., de messze van a TB-303-étól. Egy használható hang, olcsón. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta November 14, 2015 Share Válaszolta November 14, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta November 14, 2015 Share Válaszolta November 14, 2015 Amit fentebb linkeltem (Abstrakt Avalon), az a tökéletes TB-303 klón, csak az ára is ehhez igazodik - természetesen.Az MB33-nak egyáltalán nem rossz a hangja, sőt..., de messze van a TB-303-étól. Egy használható hang, olcsón. ;-) Hát igen az Abstrakt Avalon még egy összerakott x0xb0xnál is 1,5x drágább, az már sajnos tényleg nem az én árkategóriám, vagy legalább is nem egy 303 klónért. Mindenesetre még mindig gondolkozom az MB33-on is. Ez, hogy midiben lehet tökéletesen szerkeszteni a glide/accent funkciókat is, nekem workflow szempontjából egy elég pozitív dolog, és hát ezek a hangok amik kijönnek, semmiképp sem rosszak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZizicsFantaLászló Válaszolta November 16, 2015 Share Válaszolta November 16, 2015 Én 100%-osan meg voltam győződve róla, hogy ez lesz a jó TB-303 helyettesítő, főleg ennyi pénzért, még árat is kértem tőle a magyarországi thomann.de-s viszonteladóktól, 43k alatt meglett volna... Aztán végighallgattam ezt, és elbizonytalanodtam: http://www.acidvoice.com/mb33.htmTényleg jó hangja van az MB33nak, és baromi olcsó ahhoz képest, főleg, hogy még analóg is, de így az A/B tesztek mellett nagyon úgy hallom, hogy egy csomó jellegzetes TB-303 karaktert nem fog tudni visszaadni, és csak kicsivel leszek vele előrébb, mintha a Volcamat, vagy a Microbruteomat akarnám a 303 szerepébe bekényszeríteni. Valószínű nem lennék teljesen elégedett.Úgyhogy így végignézve a teszteket, és az értékeléseket, valószínű egy TB-3 mellett fogom majd letenni a voksomat. Igaz az nem analóg, csak egy rompler, de a "büdzsé" kategóriából az az ami a legközelebb megy az eredeti 303ashoz: http://www.acidvoice.com/tb-3-vs-tb-303.htmMég azt hozzátenném, hogy az új verziós MB33 a videok alapján viszont jóval TB-303 közelinek tűnik a hangja, mint ahogy az Acidvoiceos tesztekből kivehető. Szóval nem tudom, lehet, hogy változtattak rajta a régihez képest?az az acidvoiceos teszt egy régi rackes MB33 as. nekem van FB383 néven. nagyon nem az ami az uj termékük hangja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta November 17, 2015 Share Válaszolta November 17, 2015 az az acidvoiceos teszt egy régi rackes MB33 as. nekem van FB383 néven. nagyon nem az ami az uj termékük hangja.Ezt jó hallani, mert még mindig agyalok rajta, hogy legyen-e MB33am. Há végül mégis rá esik a választásom, majd mindenképp beszámolok a személyes tapasztalataimról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZizicsFantaLászló Válaszolta November 18, 2015 Share Válaszolta November 18, 2015 22 órája írta Tazi: Ezt jó hallani, mert még mindig agyalok rajta, hogy legyen-e MB33am. Há végül mégis rá esik a választásom, majd mindenképp beszámolok a személyes tapasztalataimról. oké Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazi Válaszolta January 9, 2016 Share Válaszolta January 9, 2016 Azóta meglett a kütyü, és egyelőre elégedett vagyok vele. Nem TB-303, valamelyik esetben jobban, valamikor kevésbé üt el a hangja tőle, de az biztos, hogy nincs mit szégyellni rajta, ettől még faszán mehet vele az acides csavargatás. Csináltam is egy tesztet: https://soundcloud.com/gridscape/acid-test-004/s-Rkc03 (A dobok DAWból, a mélyen sikoltozó szinti MB33 + RAT pedál, a magas dallamszinti meg Volca Bass) Egy dolog amin lehetett volna még javítani kicsit az, hogy a nagyobb resonancenél eléggé eltűnik a mély. Nyilván ha a lábdob kitölti a helyet, vagy egy külön bassline, akkor ez nem számít, meg nyilván multiband compival is vissza lehet hozni belőle valamennyit, de ezzel kicsit be is határolja a kütyü használhatóságát. Viszont ezért az árért ezt könnyű elnézni. A következő legolcsóbb analóg unit, ami közelít a TB-303 hangja felé, az a x0xb0x Rack verziója, ami ha nem is brutálisan drága, még így is 2,5x annyi ezüstbe kerül, mint a MB33. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.