Nemrég vettem 2 db a címben említett hangfal párost, és háát nem úgy szól, ahogy elvártam, pedig aktív hangfalak, tehát beépített erősítőkkel rendelkeznek, ráadásul 2x150 W, aminek nem kéne gyengén szólni egy 4x4-es szobában. Háromszög alakban raktam el őket egy asztalon, és mindkettő felém néz, ahogy a leírási útmutatóban van. Jah és nem vettem hozzá hangkártyát, mert az még + 70 euró lett volna, lehet ez a baj, mert igy egy jack-dupla male xlr kábellal kötöttem a PC-hez (mivel búgnak kicsit, lehet földhurok is van). Tehát nincs ereje, hangosnak hangos, viszont no basszus. Hogy lehet ezt orvosolni? Hogy dübörögjön a basszus, és rengjenek az ablakok?
Kérdés
raveride
Nemrég vettem 2 db a címben említett hangfal párost, és háát nem úgy szól, ahogy elvártam, pedig aktív hangfalak, tehát beépített erősítőkkel rendelkeznek, ráadásul 2x150 W, aminek nem kéne gyengén szólni egy 4x4-es szobában. Háromszög alakban raktam el őket egy asztalon, és mindkettő felém néz, ahogy a leírási útmutatóban van. Jah és nem vettem hozzá hangkártyát, mert az még + 70 euró lett volna, lehet ez a baj, mert igy egy jack-dupla male xlr kábellal kötöttem a PC-hez (mivel búgnak kicsit, lehet földhurok is van). Tehát nincs ereje, hangosnak hangos, viszont no basszus. Hogy lehet ezt orvosolni? Hogy dübörögjön a basszus, és rengjenek az ablakok?
Top Posters For This Question
47
31
11
1
Popular Days
Oct 8
35
Oct 13
12
Oct 9
7
Nov 15
6
Top Posters For This Question
raveride 47 posts
wolf 31 posts
idioty 11 posts
djuice 1 post
Popular Days
Oct 8 2019
35 posts
Oct 13 2019
12 posts
Oct 9 2019
7 posts
Nov 15 2019
6 posts
Popular Posts
idioty
Szerintem alapból sántit az elképzelésed. Ezek stúdió monitorok, nem Hi-Fi hangfalak. Ezeknél nem kell, hogy dübörögjön a basszus, sőt! És igen, kábel nem megfelelő. Röviden: nem szimmetrikus kim
wolf
+1 tipp. A képen látható, hogy akusztikai szempontból nem ideálisak a körülmények. Ha van rá lehetőség, én a következőt tenném: megnyitod pl. ezt: Speaker Placement Calculators. A szoba falainak
raveride
még jó, hogy megkérdeztem, mert így akkor olcsóbban megúszom a 2i2 verziók +20 euró legalább Ezek után Focusrite Scarlett Solo 2nd Generation lesz... a kábel pedig: https://www.muziker.hu/l
Posted Images
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts