Jump to content
  • 0

Csak a DAW-ban szól a hangkártya

Kérdés

Létrehozva

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a megoldás arra, hogy a DAW-on kívül is szóljon a hang a gépen. Nyilván a DAW a lényeg, de néha meghallgatnék Youtube-on akárhol videókat, zenéket stb, ami sajnos nem működik. A videók sem indulnak el sehol.

Köszönöm!

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

• 0
Válaszolta
16 perccel ezelőtt írta M Peti:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a megoldás arra, hogy a DAW-on kívül is szóljon a hang a gépen. Nyilván a DAW a lényeg, de néha meghallgatnék Youtube-on akárhol videókat, zenéket stb, ami sajnos nem működik. A videók sem indulnak el sehol.

Köszönöm!

Nem tudom, milyen operációs rendszered van, ha Windows, akkor a Vezérlőpultban a Hang menüpont alatt (Windows 7) vagy a Beállításokban a Rendszer -> Hang menüpont alatt (Windows 10) állítsd át a gyári hangkártyát a külsőre.

• 0
Válaszolta
22 perccel ezelőtt írta kib:

Nem tudom, milyen operációs rendszered van, ha Windows, akkor a Vezérlőpultban a Hang menüpont alatt (Windows 7) vagy a Beállításokban a Rendszer -> Hang menüpont alatt (Windows 10) állítsd át a gyári hangkártyát a külsőre.

Windows 10 van. Kimenet, bemenet, alapértelmezett a külső hangkártya és nem megy semmilyen audió a DAW-on kívül. El sem indul egy youtube videó sem. Továbbra sem. Az a furcsa az egészben, hogy kb. 2 hónapja tettem össze a cuccot és néha elindult egy-egy videó. Nem tudok róla, hogy változtattam volna valamit.

A gépházon, belül a hang beállításokat csekkoltam. Én mindent rendben találok, de nem vagyok nagy szaki.

• 0
Válaszolta

Ez a jelenség akkor szokott előfordulni, ha pl akkor akarsz netezni (youtube), miközben fut a DAW. A DAW kisajátítja magának a hangkártyát (pl Live), eközben más alkalmazás nem biztos, hogy tudja használni, akár az eltérő samplerate miatt. Nem tud egyszerre pl 96, és 44.1 is szólni.

Akkor sem megy a youtube, ha a DAW ki van lőve?

• Like 1
  • 0
Válaszolta
Ekkor: 2020. 06. 08. at 9:06 írta wolf:

Ez a jelenség akkor szokott előfordulni, ha pl akkor akarsz netezni (youtube), miközben fut a DAW. A DAW kisajátítja magának a hangkártyát (pl Live), eközben más alkalmazás nem biztos, hogy tudja használni, akár az eltérő samplerate miatt. Nem tud egyszerre pl 96, és 44.1 is szólni.

Akkor sem megy a youtube, ha a DAW ki van lőve?

Csak most olvastam a hozzászólásaitokat.. Most próbálgattam a dolgot és azt tapasztalom, hogy ha bekapcsolom a gépet és még a daw megynyitása előtt elindítok egy youtube video-t mondjuk, akkor mindegy, hogy bent vagyok-e a dawban később, vagy kiléptem, lejátsza a videot bármikor (bármit csinálok is dawval). De, ha bekapcsolás után nem indítok el egy videot (nem szoktam), hanem egyből a dawba megyek, akkor már csak pc újraindítás után tudok videot nézni. Tehát a megoldás, hogy vagy bekapcsoláskor rögtön (daw megynyitása előtt) elindítok egy videot, vagy ha ezt nem tettem meg, akkor újraindítás után tudok videot nézni. Kicsit faramuci, de legalább megoldódott. :) Ezért volt akkor az, hogy néha lejátsza a videot, néha nem. Köszönöm szépen!!

• 0
Válaszolta

Sziasztok!

Látom már régi kérdés, de gondoltam hozzászólok, hátha szüksége lesz rá valakinek.

Ugyanígy jártam én is. A megoldás az bizony a frekvenciák átálításával született meg. Annyi hogy mindegy hogy 44.1, vagy pl 48 Khz.

(UAD kártya) A daw 44.1-re volt állítva. Ahogy megnyitottam youtube megállt. A lényeg, hogy a hangkártya valamiért 48-on futtatta a youtubot. Külön beállítottam a hangbeállításoknál a 44.1 mintavételezést beállítottam, és azóta tökéletesen fut. Persze úgy is működik ha a dawot állítom át 48-ra ( csak azt nem akartam).

A lényeg, hogy a gép fő hang beállításait, és a dawot ugyanazon kell futtatni, mert a hangkártya autómatikusan a daw beállítására áll át, és egyszerre nem tud 44.1-et, és 48-at is futtatni. 🙂

Üdv,

István

• 0
Válaszolta (szerkesztve)
1 órával ezelőtt írta bdpetya:

Külön beállítottam a hangbeállításoknál a 44.1 mintavételezést beállítottam

De mi értelme ma már a 44,1-nek, mikor a cd senkit sem érdekel és minden inkább 48-nál indul? 🙄 Ez így duplán egy önkib.szó készülék hogy cd formátum, pláne a Flac, AAC, Opus, stb., online streamek világában! Sőt, ahogy a dvd-k is lassan kikoptak, ellenben már ott is upscaling volt cd felbontásról, tehát… 🙃💡

Szerkesztette djuice
  • 0
Válaszolta
4 órája írta djuice:

De mi értelme ma már a 44,1-nek, mikor a cd senkit sem érdekel és minden inkább 48-nál indul? 🙄 Ez így duplán egy önkib.szó készülék hogy cd formátum, pláne a Flac, AAC, Opus, stb., online streamek világában! Sőt, ahogy a dvd-k is lassan kikoptak, ellenben már ott is upscaling volt cd felbontásról, tehát… 🙃💡

Jah nem azt mondom hogy arra kell. Az egy dolog hogy én azon hagyom a daw-ot. A lényeg az volt hogy az alap, és a daw beállításnak ugyanannak kell lenni. 🙂

Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!

Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.

Tagság szerzése

Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!

Regisztráció

Jelentkezz be!

Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!

Bejelentkezés
  • Create New...