Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Waldorf Blofeld Help


Iramszarvas

Kérdés

Üdvözletem mindenkinek.

Nemrég jutottam hozzá egy Blofeldhez és már most van pár gondom vele, ami akkor nem derült ki.

Ami kevésbé zavar, hogy nem szól a fejhallgató kimenet.

A másik, nagyon halk oké, olvastam fórumokat, halknak tartották, de ennyire?

Még ez is megoldható. De amik a legjobban zavarnak, hogy menet közben ingadozik a hangerő, hol csökken, hol növekszik. Másik, hogy belefagy olykor abba ha hangok között keresgélek. Persze a szerkesztő része megy, nem áll meg teljesen.

Ezeket lehet lehet valahol orvosolni?

Van olyan szerviz, aki ezt nekem meg tudná emberi áron csinálni?

A készülékhez ragaszkodnék, mert maga a hangja nagyon tetszik, de használni szeretném és nem idegeskedni.

Még valami. Nem a gyári tápot használom, hanem egy Yamaha szinti tápját. De minőségre megegyezik és leadja azt a teljesítményt is, amit kíván a kütyü.

Sajnos nem kaptam meg hozzá a gyárit.

Üdv, Iram

Link to comment
Share on other sites

  • Válaszok 59
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Szia Iram!

Nem hiszem, hogy az írásommal tudok segíteni, de a jelenséggel kapcsolatban tudok infót adni. Nekem Blo key-em van, tehát a táp okozta problémával nem találkozom. Viszont a lefagyással még soha nem találkoztam. Lehet, hogy egy OS frissítés segítene!? A hangerőingadozás lehet bizony táp hiba is, de lehet, hogy a frissítés segít rajta. A hangerő pedig ilyen sajna... :-(

Üdv: GÁBOR

Link to comment
Share on other sites

Köszi az infót, most beszéltem a volt tulajjal. Megkapom hozzá az eredeti tápot és kiderül. Ő azt állítja, nála ilyen hibák soha nem fordultak elő. Azt tudtam, hogy halk lesz a kimenet. A hangja viszont mindenért kárpótol, ha egyszer menni fog. OS, ha jól láttam a legutolsó van rajta. 1.5.3.

Link to comment
Share on other sites

Szia, van nekem is egy ,a befagyással én is találkoztam már de nem mindig,(és erről a "betegségéről" már olvastam külfüldi fórumokon is és nemigen tudtak rá "gyógymódot" ott sem) de nagyon vadul kell váltogatnom a presetek között meg közben leütéseket csinálnom hogy csinálja . Fene tudja én nem találom halknak ,de a hangerő ingadozás az tényleg nem kóser .

Link to comment
Share on other sites

Megvásároltam a monstrumfeld nevű editort, az ára valóban borsos kicsit, de ez az első olyan editor (a fizetősök között is, pl a korábban linkelt blofieldet is megvettem, a link már nem él) ahol minden funkció tökéletesen működik, és a gui is átteikinthető, nem bugos, mondjuk ennyi pénzért ez alap.  Ami nagyon menő, hogy készül hozzá a wavetable editor, és frissítések is viszonylag gyakran jönnek, sőt a fejlesztő teljesíteni is szokott feature requesteket. Szóval eddig ez a legjobb editor amivel találkoztam

Link to comment
Share on other sites

Fontos kérdés: a Blofeld akkor most jó, vagy nem jó?

Mert hogy sokan "szidják mint a bokrot"... ilyen hiba, olyan hiba, bug, elszállás...

Mi a helyzet most, 2014 januárjában?

(Szemezgetek vele, de nem tudom, hogy a Rocketet vegyem, vagy lépjek feljebb a Bloefeldre?)

Én most vettem nemrég, Bug - ilyesmi már nemnagyon jellemző, persze előfordulhat, de ezzel lehet együttélni, viszont van egy nagyon fontos szempont az iszonyat gyenge jelszint, ha ezt tudod kezelni akkor szuper kis hangszer, én szeretem. 

Link to comment
Share on other sites

Fontos kérdés: a Blofeld akkor most jó, vagy nem jó?

Mert hogy sokan "szidják mint a bokrot"... ilyen hiba, olyan hiba, bug, elszállás...

Mi a helyzet most, 2014 januárjában?

(Szemezgetek vele, de nem tudom, hogy a Rocketet vegyem, vagy lépjek feljebb a Bloefeldre?)

 

Alapvetően használható a Bofeld… a legtöbb hibával inkább hardcore-osabb felhasználók szembesülnek, vagy akik nagyon ki akarják használni a több multitimbrált. Haveromnak volt és ő a hardcore-osabb felhasználók közé tartozik… a több multitimbrál és polifónia kihasználásakor drámai DSP teljesítménycsökkenésről és tragikus hangminőség-romlásról számolt be, tehát mondjuk szóló hangszerként alkalmazva ilyen nagy problémák nem lehetnek vele.

 

Amit sokkal súlyosabbnak ítéltem meg én is, az a delay effekt MIDI-szinkronjánál keletkező pattanások a hangban… (szintén haverom beszámolója alapján). Ez mondjuk már egy olyan dolog, amivel én is találkoztam volna a hétköznapi használat során.

 

Pár bizonytalanságot is mesélt… például a USER programozott ARP-ok mindent csináltak, csak azt nem, amit ő beállított.

 

A jelszintet viszont úgy tudom, hogy valamelyik frissítésnél megemelték.

 

A Blofeld sokkal-sokkal komplexebb a Rocket-nél… eleve a jellegénél fogva, a sok-sok programozható és elmenthető patch révén, no meg a paraméterek sokasága és változatossága miatt. Ezért azt gondolom, hogy ha ilyen sokrétűségre van szükség, akkor nem lehet a kettő hangszert összevetni, a Blofeld-re van szükség (de jobb lenne inkább a Pulse2).

 

Ugyanakkor én személy szerint szeretem a Rocket-et… szinte bármilyen lead, sync, LFO-zott szűrt, vagy mozgó hangszínért először a Rocket-hez nyúlok… inkább minthogy V.A.S.T vagy más szinti programozásba kezdjek. Ilyen szemszögből elég fincsi és javallott hangszer a Rocket… megkockáztatom, hogy egy Blofeld-től agyhugykövet kapnék és programozná a nyavaja, a Rocketet viszont bármikor szívesen megcsavarom :D A többi erősen ízlés dolga is.

Link to comment
Share on other sites

Igen, az egyik update-nél, volt jelszint "emelés", még eléggé az elején. Azóta van ez a "katasztrófa" jelszint, ami a maiakban van. Előtte, még sokkal gázabb volt...:)

Uhhh ezelőtt még ennél is gyengébb volt a jelszint??? Atyáááám:) Egyébként nem minden hangszínt érint különös módon... 

Link to comment
Share on other sites

Ja - aranyos volt - az alacsony jelszint miatt én kezdtem el panaszkodni a waldorfnak, akkor előadták, hogy biztosan a keverőn nem állítom elég magasra. Készítenem kellett egy rövid videót amin be van kötve egymás mellé egy blofeld és egy microQ azonos 100-as hangerőre állítva - egyazon hangszínen - közelről levideózni a mixer potméter állásait, s bemutattam, hogy a blofeldnek semmi hangja a microQ mellett. Ezután elcsodálkoztak, hogy valóban alacsony az a jelszint, s valami szoftveres megoldással emeltek rajta.

Link to comment
Share on other sites

nekem a legnagyobb bajom a blofeldemmel, hogy nem nagyon van hivatalos megoldás a fícsörök kihasználására; nincs hivatalos program, meg wavetable editor, és valami rendszerező is jó volna, ha már 1000+ preset fér bele, a felhasználók által kreált cuccok meg annyira nem jók szerintem. főleg a hullámtáblaszerkesztő hiánya fáj nagyon (ismerem  a Kotró László félét, de pl mintából használhatatlan amit csinál)

amúgy érdekes, nekem annyira nem volt feltűnő az alacsony jelszint, és bugok sem jelentkeztek, a legutóbbi béta OS van rajta.

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy marad a Rocket? Igazából egy jó kis "szaftos analóg" szóló hangszerre vágyom a Kurzweilek mellé. Nem kell a blofeld multitimbralitása, viszont ahogy "kóstolgatom" a két "állva maradt" versenyzőt (Rocket és Pulse2), úgy tűnik, hogy a Pulse2 nem két rocketnyit ér, hanem sokkal-sokkal többet... (a tudása, szolgáltatásai alapján), és lehet, hogy a Rocket és a 2Pole sem pótolhat egy Pulse2-t...

Nehéz tészta :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...