Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Szintik Csere-Bere rovata


Koródi Csaba

Kérdés

Nem találkoztam még Csere-Bere rovattal. Szóval gondoltam indítok egy Csere-Bere rovatot, hogy máris bedobhassam a saját első hozzászólásomat. És talán mások is kiélhetik itt a hozzám hasonló mániájukat :)

Van itt egy ALESIS FUSION 6 HD. Mindent tudó szintit akartam és meg is kaptam, de túllőttem a célon. Tanulgatom, kezelgetem, de sokkal egyszerűbben szeretek zenélni és ehhez lennének egyszerűbb elképzeléseim is egy ilyen összetett hangszernél. Szóval ha esetleg lenne valami elképzelésed, ötleted, csere ajánlatod, ne kímélj!

Több szintimotor van benne, kb. 190-es polifóniával: PCM ROM szinti (ROM-ból tölti be), Sampler (64MB), VA szinti (a Micronból), egy 6 operátoros FM szinti, egy fizikai modellező szinti (Reed és Wind modellekkel), plusz van benne egy 8 sávos HD rögzítő 80GB winchesterrel, meg természetesen MIDI szekvenszer, appreggiátorok és kontrollerek. Minden FULL programozható benne. A hangkészlete nem korlátozott... vagyis annyi szetted lehet, amennyi könyvtárat létrehozol a winchesteren... ugyanez a helyzet az arpeggiátorokkal és a songokkal is, annyi appreggiátort írsz, amennyit nem szégyelssz, különálló kis fájlokba menti őket, amikre hangszínekben, kombinációkban, vagy songokban hivatkozhatsz. Apropó a combi módja is 16 partos. Van két főkimenete, van AUX kimenete, 8 bemenete a HD rögzítőnek, külön sztereo bemenete a samplernek és van koaxiális digitális kimenete is. A billentyűzete súlyozott, a háza alumínium. CF kártyát olvas. USB - PC adatátvitelnél meghajtóként jelenik meg a számítógépen. Tökéletes, karcmentes állapotban van.

Milyen csereberékben gondokodok kb.? Korg TR, Korg Triton Classic, Korg Karma, Roland Juno G, esetleg Roland RS-50, RS-70, Juno Di (értékegyeztetésekkel). De érdekelne kis 8 sávos rögzítő, plusz valami alap szinti is… csak a példa kedvéért: Korg D8, vagy Tascam DP-008 vagy ZOOM R8 + egy Roland RS-5… vagy ilyesmi… mondom, csak tippelgetek.

Nem feltétlen kótyavetyének szánom a FUSION-t. Tanulgatom, meg jól szól, de hátha akad egyszerűbb megoldás.

Ha esetleg kicsit drágább megoldás lenne (pl. Korg M50), akkor tudok tenni a FUSION-hoz egy Korg Prophecy-t, vagy egy Technics WSA1-et.

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

Volt ilyen hangmodulom... rossznak semmiképp nem mondanám. A Yamaha rokonságot sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, főleg mert úgy tűnt hogy GS rendszerű.

 

 

Leginkább a ROLAND SC55-höz tudnám hasonlítani, de nekem ennek az EM100-nak jobban tetszett a zongorája. Olyannyira, hogy egy ROLAND SC55MkII hangmodult nem általlottam odaadni érte, annak ellenére, hogy akkor az SC55 használt ára épp a duplája volt ennek az EM-nek.

 

Tulajdonképpen az ég világon semmi nincs rajta, se bekapcsoló, se program-change gombok, semmi. Mindent MIDI-n keresztül lehet vezérelni rajta, többek közt a program és bank váltást is... és érdemes is bankot váltani benne, mert a GS szerint egy hangnak több változata is van és ezek itt nem csak töltelékhangok, hanem igenis jó és használható variációk voltak némelyikből... többek közt így volt belőle nekem Rock orgonám és élesebb zongorám is annó. A GS szabvány szerint több paramétert is lehet PC-vel változtatni, mint például a Chorus és Reverb effektet, de szerintem a GS szerinti filterváltozásokat is vette ha jól emlékszem, ja és igen, 16 timbrális és nem csak egy zongoramodul.

 

Használtam a zenekaromban is a próbateremben, amikor még nem volt két cuccom otthonra és a próbaterembe és nem akartam cipelni a szintiket, ezért volt ez a modul, meg egy midi billentyű és kész. Ismertem egy Jazz zongorista Hölgyet is, aki egy Fatar kalapácsossal és egy EM100-al zenélt elég sokáig, még a tévében is láttam élőben ezzel a modullal, szóval nem volt égő élő Jazz zenekarban zongorának használni. Az nehézkes rajta egy kicsit, hogy csak egy darab 3,5-ös sztereó kimenete van, semmi más... szóval zenekari 6,3-ra átalakítani, meg szimmetrizálni kicsit macerás.

 

Kb. 4 éve készítettem pár demó felvételt vele és hogy totál pártatlan legyen, ezért a Windows média könyvtárában található három gyári MIDI fájlt játszottam le az EM100-on. Tegnap este előkerestem a felvételeket meg egy saját fotót a cuccról és összepattintottam egy demó videjót:

 

Link to comment
Share on other sites

Az analóg cuccokban az a jó, hogy a sound-juk is jó, tehát csak képeztesd Csabi a hangját! :) Jó zenésznek jó hangszeren játszani csupa öröm és élvezet. :) Mellesleg az ilyen analógok fejlettebbek a midi vezérlésnél, a jobbfajták már hangvezérlésre is egész normálisan működnek, mint a Jetson családban a masinák. :D

Link to comment
Share on other sites

Újabb felvetésem :)

 

 

Cserélhető KORG Prophecy. Működése hibátlan, a háza kopottas, a potik kis retró optikai tuninggal :) Magyar nyelvű kézikönyvvel.

Csere érdekelhet az alábbi holmikra: KORG MicroSampler, BOSS BR-600. Értékegyeztetéssel: BOSS BR-800, TASCAM DP-008, ZOOM-R8. Egyéb elemmel táplálható sampler box érdekelhet. Érdekelhet még PCM hangmodul, vagy például Roland RS-5.

Kíváncsiskodj ha gondolod. Amit a legjobban szeretnék, az egy KORG MicroSampler, vagy egy BOSS BR-600... hasonló irányban szívesen fogadok ajánlatokat.
 
A cserebere célja nem a hangszer elkótyavetyélése, hanem a felsorolt eszközök valamelyikének a beszerzése!
 
hangszerprophecy.jpg
Link to comment
Share on other sites

Volt egyszer hol nem volt, volt egyszer valami Fatar P100 hangmodul valaha? Emlékszik valami ilyenre valaki, hogy mi volt az és hogy hogy szólt?

 

 

Én olyanra emlékszek, hogy EM100. Ezt adták a Fatarokhoz hangmodulnak. Pontos neve Easy Midi EM100. Lehet, hogy erről lenne szó?

Link to comment
Share on other sites

Én olyanra emlékszek, hogy EM100. Ezt adták a Fatarokhoz hangmodulnak. Pontos neve Easy Midi EM100. Lehet, hogy erről lenne szó?

 

Szerintem ő az, csak rosszul mondták a tipusát. http://www.amazon.com/Anteg-EasyMIDI-EM-100-Sound-Module/dp/B003RWIRX0/?_encoding=UTF8&tag=matrixsynth-20&linkCode=ur2&camp=1789&creative=9325

Az a hír járja, a Yamahának a Motif széria előtti megmaradt bővítőkártyája ez újracsomagolva. Eladták az Anteg-nek.

Ismered a hangját?

Link to comment
Share on other sites

Köszi Csabi a sok infót + a demót! Nem hiába, "becsületes úttörő ott tud, ahol segít!" :D

Egy ismerősöm  keresne ilyet, pont olyan céllal, hogy régi szintin gyakorlóteremben, amin nincs normális hang, ilyesmi filléres megoldással egy kicsit felturbózná a dolgokat és ahogy látom még kabát zsebben is magával tudná hurcolni, mint egy videokazettát... Én mondjuk samplert ajánlottam neki, de ez sokkal mobilabb és nem is gáz a hangja kinézetéhez képest.

Szerinted mennyi lehet ma az ára? 10-15?

Link to comment
Share on other sites

Köszi Csabi a sok infót + a demót! Nem hiába, "becsületes úttörő ott tud, ahol segít!" :D

Egy ismerősöm  keresne ilyet, pont olyan céllal, hogy régi szintin gyakorlóteremben, amin nincs normális hang, ilyesmi filléres megoldással egy kicsit felturbózná a dolgokat és ahogy látom még kabát zsebben is magával tudná hurcolni, mint egy videokazettát... Én mondjuk samplert ajánlottam neki, de ez sokkal mobilabb és nem is gáz a hangja kinézetéhez képest.

Szerinted mennyi lehet ma az ára? 10-15?

 

 

Szívesen! :D

 

Igen, szerintem manapság olyan 12 ezer Ft körül futhat(na) ha láttam volna egyáltalán.

 

Szerintem gyakorlóterembe kíváló, csak ne felejtse el, hogy a vezérlőbillentyűnek legalább MIDI üzenetekben, programváltásban haladóbbnak kell lennie, különben csak a 01-es hangot tudja használni. Főleg ha még gyors váltások is kellenek, mint nálam annó a zongora és az orgona között. Ja igen, abszolút kabátzseb-barát :)

Link to comment
Share on other sites

Elnézve a kereslet-kínálatot kicsit off leszek ezzel a cuccal, de nálam spec ez porosodik: ROLAND EXR-3s Elcserélném gyakorlatilag bármire :) kb. 50-60-at ér

Hamarosan felszabadul egy Peavy Line Mixer 8 csatorna, 2 AUX, 2 Send ez sem mai darab. LINE MIX 8 a neve.

(ami hiányzik: MIDI kontroller keyboard max 5 oktávig, fejleszthető állvány (nem X), MS-20 MIDI controller játszani, vagy bármi otthoni zenéléshez)

Link to comment
Share on other sites

Kedves Kollégák! EMINENT 310U?!?! Ezt nem lehet hagyni, hogy az enyészeté legyen!

Amennyiben csak annyi baja van, amit a tulajdonos leír, akkor ingyen van! Én nem tudom hova tenni (nincs hely kis lakásomban ilyenre), de nagyon, NAGYON kívánatos holmi!!!

 

 

 

 

 

(A saját blogomon mindig közzéteszem az általam felfedezett analógszinti hirdetéseket)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok! Roland E-60 hangszeremet szeretném elcserélni a következők egyikére Korg triton, Korg Trinity pro 76 bilentyűs, Alesis qs8, qs7, Roland X7, esetleg Kurzweil billentyűs szinti K2500

A rolandnak semmi baja tökéletes állapotban van.Jelenleg nem használom cserélni szeretnék

Ugyanitt kurzweil micropiano is eladó vagy hozzácsaphatjuk a rolandhoz és már is 32 profi hangszínnel rendelkezik a kicsike 

2 kettő egyben is cserélhető

trombitas76@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Csabi, tényleg nagyon jó ötlet ez a cseresznye rovat, beindult tőle a fantáziám!

Magam is hasonló cipőben járok, van néhány használaton kívüli,

vagy csak lelkiismereti okokból nyomkodott hangszerem,

melyeket szívesen felajánlok cserére.

Van egy Korg M1 rack, kicsit karcos itt-ott,

viszont belül szépen rendbe lett téve, tökéletesen működik.

A hangját imádom, de keveset használom, szívesen

megismerkednék fiatalabb testvéreivel.

Aztán egy porosodó Waldorf MicroQ is csak a szívemet fájdítja a rackben.

Annak idején nagyon sok jót olvastam róla, de nekem sajnos

nem igazán jött be a hangja, nem barátkoztunk össze igazán,

helyette más VA cuccokkal próbálkoznék.

Doboza, saját tápja megvan.

És van egy csodálatos kis mütyür, egy Yamaha QY70, zseb-zeneszerkesztő.

Sokat utazóknak, kollégistáknak, kis lakásban élőknek:-),

munkahelyen ráérősöknek kiváló nyomkodni való.

Én egy ideje már sajnos nem tudom kihasználni, ezért megválnék tőle.

Dobozában, saját tápjával, gépkönyvével. Elemről is működik.

Nincs szükségem konkrét hangszerre, kipróbálás,

megismerés céljából érdekelnének a következők:

Korg O, X, Trinity, Triton szériák, lehetőség szerint a rack verziójuk,

Korg R3, X50, MicroX,

Yamaha EX, Motif, szintén inkább rack méret, FS1R,

GEM S széria, itt is előnyt élvezne a rack,

Nord lead,

Access Virus,

Egyszerűbb groovebox.

Valamint K2000 kijelző csere engem is érdekelne.

Tapasztalt kollégák véleménye szintén érdekelne,

pl.: Korg O1R/w semmivel sem jobb mint az M1, stb...

Üdv,

stevie

Link to comment
Share on other sites

Szia! Oksa!

A Prophecyt mindig megmentem, csak végszükség esetére említettem. :D

Amúgy még mindig a Krome-ra fáj a fogam. Az már asszem becsípődött nekem, csak még kell egy kis idő mire rá tudok szánni 300-at egy hangszerre, vagy leljebb megy az ára.

Szia Csaba!

A Prophecy engem is érdekelne, és akkor máris csak 280-at kell a Krome-ba beletenned! :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Hátha itt akkor sikerrel járok.

Roland V-synth GT 2.0 új állapotú hangszert cserélnék ezek közül valamire értékegyeztetéssel:

Moog Voyager, Alesis Andromeda, Nord Wave, Dave Smith Prophet08, Nord Stage 2, Templest, Elektron Machinedrum, esetleg ha valakinek szíve vágya a fent nevezett hangszer húzott szájjal de még talán kronos érdekel

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...