Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

MIDI orkesztráció (hangszerelés)


xbitz

Kérdés

klasszikus hangszerek MIDI artikulációja







---
kb. az összes artikulációt bemutatja a http://www.groove3.com/str/midi-orchestration-explained.html sorozata (imádom nagyon jó :) )
---
FL Studio alá a beépített MIDI-OUT leváltására kikerült a szabadon tölthető és FL fóruma által is promótált

http://blake.so/articulate/
---

aki tud valami használható további ontopic anyagról dobja/linkelje be ide a közösbe, köszönettel előre is
Link to comment
Share on other sites

  • Válaszok 134
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Legutóbb a egy rádió csetjét zilálta szét egy ilyen félkegyelmű. Stílúsából és módszereiből ítélve nem lepne meg, ha ugyanaz az arc lenne. Te vagy az, Zsoltikám? :D

Egy az egyben ugyanez a sztori.

Lelőhetetlen okoskodás, majd amikor már mindenki ellene volt, jött több felhasználóval és egymással csevegtek. Eljátszotta, hogy csak kollégák...vagy még azok sem, csak véletlenül pont ugyanaz a véleményük. Sajnos gyakran összekeverte, hogy melyik userrel van belépve, ezért folyamatosan lebukott :)

Ekkor, a morzsák alapján, amiket elszórt magáról, google barátunk segítségével megkerestük és kiraktuk a facebook profilját, hogy akinek kedve van, barátkozhasson vele. Mellesleg egy csomó fórumon megtaláltuk hasonló jellegű munkásságát.

Erre berágott és elkezdett a személyiségi jogaival, meg internet etikettel jönni. Perrel fenyegetett mindenkit és közben hangsúlyozta, hogy amit ő csinál teljesen jogos. Az új felhasználói, folyamatosan ontották magukból, hogy a cset megfigyelés alatt van tartva, mert bejelentést kaptak, hogy jogsértő magatartás tényállása forog fenn :D

Majd amikor ezután sem szerettük, robotokkal folyamatos flood alatt tartotta a sajnos nem túl hatékonyan (egyáltalán nem) védett csetet, TOR klienssel mindíg más IP-ről, külföldről bejelentkezve, nicket váltogatva ontotta magából a szart privátban és a publikus cseten is.

Szerencsére ezen a fórumon ez kicsit macerásabb (legalább regisztrálnia kell, hogy írhasson), de semmi kétségem, hogy energiát nem sajnálva minket is oszt majd rendesen egy darabig.

Szóval jó szórakozást mindenkinek. Hajrá Zsolti! Tiéd a világ! Örülök, hogy itt is összefutottunk :D

Link to comment
Share on other sites

:))) Nincs kamu reg, csak a studioban többen beregeltunk, és az előttem levő nem jelentkezett ki, ahogy azt te is tetted a multkor, pár haverod lepontozott,  igazságtalanul, személyeskedésből,ez teljesen legális, ráadásul te szakmailag megérdemled, csak bevásároltad magad a szakmába, mert a tudásod teljesen átlagos.
Az, hogy többen lepontozunk, szintén jogos, ahogy a külfoldi ismerősömé is, Bulgáriából. (igen megkértem őt, hogy nézzen rád, mert én betartom az ígéretem, mondtam, pár napja, hogyha tovább folytatod a személyeskedést, és a szakmai irreleváns spitfire audio fikázást, akkor megkérek több embert, hogy áljon mellém.Ahogy ezt te is tetted ellenem. Jogom van hozzá.)

Hajrá,

A szánalmas "kamureges" Töfi Ellenes Team. :gym:  :goodjob:  :goodjob:

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm, hogy időt és energiát nem kímélve megtekintetted a honlapom, ez legalább plussz egy látogatót jelent a mai napon.

Nincs tapasztalatom a Spitfire vagy egyéb hasonló hangmintakészítők termékeivel mert nem profilom a szimfonikus zene, így nem kívánok nyilatkozni sem róla. A Spitfire-hez való hasonlítást meg azért sem értem, mert nyilvánvalóan teljesen más irányú és stílusú hangmintákat készítenek, mint én. Akinek van füle, az hallja.

 

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy neked mi a profilod, mutass kérlek zenéket amiket te készítettél vagy részt vettél benne. Valamint szívesen megnézném a grafikai dizájnjaidat is, ha már egyszer eme tudományban is jártas vagy.

Link to comment
Share on other sites

"Vagy arról, hogy hogyan használjuk a Spitfire library-ket"

 

lol kezd egy 1,5 gigabyte/s-es PCIe SSD-vel, 16 GB Rammal, mert akkor nagyon sok sávra lesz szükséged, a többi koncepciófüggő.

Sokszoros unison, ennyi a titok, így kell használni.
jó reverb(BricastiM7), vagy térszimulátor (yardstick) ( a kis terekre jó, mindent lever), eventide pitchmod-reverb, szoftveres reverbben: ArtsAcoustic, tech: Sonnox Eq, Sonnox Inflator, más nagyon nem kell.

Link to comment
Share on other sites

Te figyelj csak, miért itt a közösben csináod ezt? Ha neked személy szerint bajod van valakivel, akkor írj neki privátot vagy menj át hozzá egy sörre és beszéljétek meg. Azt írtad még jópár poszttal ezelőtt, hogy nem akarsz személyeskedni, de közben folyamatosan azt csinálod. Trollkodásból ötös, de ha komolyan gondolod és nem veszed észre magad, akkor bocs, de nem javaslom neked ezt a fórumot és ezen emberek közösségét itt.

 

Mert tulajdonképpen miért is vagy itt? Csak beszólni vagy kommunikálni és beszélgetni a zenéről és zenei dolgokról?

Vitatkozni és más véleményen lenni természetesen szabad, de a mások véleményének tiszteletben tartása hol marad?

 

Az meg, hogy ki milyen szakember, azt azok majd eldöntik akik dolgoztatnak vele. Ha te nem vagy elégedett valakivel/valamivel, ne vidd hozzá a zenéd. ez amúgy is egy erősen ízlésfüggő téma, Nekem pl nem fekszik a country, de más meg lehet, hogy bolondul érte. De ezen nem fogunk összeveszni ha rajtam múlik, interneten kereszül amúgy is felesleges :)

 

 

o6EwI0h.gif

Link to comment
Share on other sites

Ez Spitfire nálam kiverte a biztosítékot, pedig nem lett volna rossz.

Nem néztem hová hangoltak, de nem 440, az biztos, úgyhogy innentől kezdve

nem lehet beültetni semmilyen zenébe, csak önálló szimfonikus dologra jó.

 

Ezzel kapcsolatban itt egy érdekes cikk:

 

http://index.hu/tudomany/2013/03/30/nem_naci_talalmany_a_zenei_a_hang/

 

Nem biztos, hogy nem tudatos a más freki. Önálló művek komponálásánál egyáltalán nem kell a sztenderd 440.ben gondolkodni, megér néhány kisérletet.

Persze, ha valami félkészbe be kell dobni valamit, akkor csak a sztenderd lehet.

Link to comment
Share on other sites

Már elővettük a popcornt Töfi, parádé amit csinálsz, így tovább. Rugózz csak a pontjaidon, amit okosan apránként felhuztál kamuregekkel.
Aztán ha meguntad, és kijöttél a homokozóból, fejtsd már ki légyszíves, miért verte ki nálad a biztosítékot a spitfireaudio, mert még mindig nem sikerült szakmailag megindokolnod, csak mellébeszélés volt, amit ideírkáltál, meg személyeskedés.

Link to comment
Share on other sites

Az okoskodást meg kétféle szituációban szokták felhozni.

1. amikor valaki szakmailag hülyeségeket ír, és terel

2. amikor valaki nem tud szakmailag érvelni, és ehhelyett azt, aki felkészült, ledegradálja, lehúzza.

szakmai féltékenységből, irígységből. sokszor láttam már olyat,hogy aki okosan hozzászólt itt (régi hitspace) pl Váradi Balázs, szétszedte egy idiota troll (Sheever) ha jol emlékszem.

 

Szóval már az is baj, ha szakmailag meg tudom indokolni ha valaki hülyeséget ír?

Nézd már meg a demokat, kérlek:

http://www.spitfireaudio.com

És ez Töfinél kiveri a biztosítékot. Komolyan, egy ilyen személyt védesz?

Hát oké.

 

Senkit nem védtem, de jelen esetben te vagy az aki nem képes leállni és szítod a tüzet :)

Töfi annyit mondott, hogy amikor dolgoznia kellett vele, hamis volt, ezért nem volt boldog. Ennek lehet ezer oka, még azt is felvetette, hogy nála lehetett valami bibi.

Ezután te ezt személyes sértésnek veszed és jössz azzal (és fejtegeted kisesszékben), hogy dehát az a kis hamisság milyen természetes és fontos, meg a fehérzaj, meg a rengeteg hangforrás, meg, hogy úgysem lesz olyan, meg a f@szom tudja mi... ami igazán szép dolgog, legtöbben tisztában vagyunk vele, azzal is, amikor nem igaz amit írtál... csakhogy ennek semmi köze ahhoz, hogy vajon miért lehetett hamis a cucc Töfinél,

Sokkal hasznosabb lenne, ha azt mondanád, hogy dehát ott van az a slider, amivel állíthatod, hogy hova legyen hangolva 400 és 500 között és minden szép és jó lesz, ha beállítod....vagy mittomén. Minden más a témához nem kapcsolódó szöveg csak felesleges rizsa, okoskodás.(lásd Zsolti). Okoskodás az is, ha csak ontod magadból a (léteztő/nemlétező) tudást, ami nem segít a megoldásban. Zsolti is nagyon okos gyerek egyébként, csak nem a megfelelő helyen beszél, nem a megfelelő emberekhez, nem a megfelelő témáról, ami rettentő irritáló tud lenni.

Esetleg nyiss egy topikot arról, hogy hogyan vegyünk fel sample library-t, hogy rettentően természetesen szóljon és illusztráld videókkal. Vagy nyiss egy topikot arról, hogy mindez miért nem lehetséges. Vagy arról, hogy hogyan használjuk a Spitfire library-ket :D

Egyébként azért nem szóltam a témához eddig, mert nem használok ilyen ilyesmit, ezért fingom nincs róluk. Az életben nem nyúltam még semmilyen sample library-hez :D De ez a viselkedés nem idéz bennem szép emlékeket, ezért szólásra késztetett :D

Link to comment
Share on other sites

Az okoskodást meg kétféle szituációban szokták felhozni.

1. amikor valaki szakmailag hülyeségeket ír, és terel

2. amikor valaki nem tud szakmailag érvelni, és ehhelyett azt, aki felkészült, ledegradálja, lehúzza.
szakmai féltékenységből, irígységből. sokszor láttam már olyat,hogy aki okosan hozzászólt itt (régi hitspace) pl Váradi Balázs, szétszedte egy idiota troll (Sheever) ha jol emlékszem.

 

Szóval már az is baj, ha szakmailag meg tudom indokolni ha valaki hülyeséget ír?

Nézd már meg a demokat, kérlek:

http://www.spitfireaudio.com

És ez Töfinél kiveri a biztosítékot. Komolyan, egy ilyen személyt védesz?
Hát oké.

Link to comment
Share on other sites

Aha, értem, oké.:D

A "troll vagy" érvelésen túl megy esetleg valami szakmai is, amit hozzáfűznél, vagy hallgassam helyette a fülsüketítő "sound"-ú hangmintáidat a gagyi kinézetű honlapodon?

 

 

Te figyelj csak, miért itt a közösben csináod ezt? Ha neked személy szerint bajod van valakivel, akkor írj neki privátot vagy menj át hozzá egy sörre és beszéljétek meg. Azt írtad még jópár poszttal ezelőtt, hogy nem akarsz személyeskedni, de közben folyamatosan azt csinálod. Trollkodásból ötös, de ha komolyan gondolod és nem veszed észre magad, akkor bocs, de nem javaslom neked ezt a fórumot és ezen emberek közösségét itt.

 

Mert tulajdonképpen miért is vagy itt? Csak beszólni vagy kommunikálni és beszélgetni a zenéről és zenei dolgokról?

Vitatkozni és más véleményen lenni természetesen szabad, de a mások véleményének tiszteletben tartása hol marad?

 

Az meg, hogy ki milyen szakember, azt azok majd eldöntik akik dolgoztatnak vele. Ha te nem vagy elégedett valakivel/valamivel, ne vidd hozzá a zenéd. ez amúgy is egy erősen ízlésfüggő téma, Nekem pl nem fekszik a country, de más meg lehet, hogy bolondul érte. De ezen nem fogunk összeveszni ha rajtam múlik, interneten kereszül amúgy is felesleges :)

 

 

o6EwI0h.gif

Link to comment
Share on other sites

Nem hamis.

Ez kb olyan,mint amikor egy csapnivaló énektanár egy zenei-ének hajlításra aztmondja,hogy hamis,holott gyönyörű és zenei.

Ilyeneket csak az mond, akinek nincs izlése. Nincs egyetlen egy darab hamis hang sem a spitfire-ben. 

 

" rettentően természetesen szóljon"

 

nem természetesen kell szólnia, hanem inspirálóan.

 

Ehhez nem kell topic leírom pár sorban, a többi évek tapasztalata:

Nagyon jó akusztikájú hangszer kell, ez még a mikrofonnál és a preampnál is fontosabb, ez függ az anyagtól, függ az anyag dőlésiszögeitől, nedvességtartalmától, fajsúlyától,

felületi megmunkálásától, korától. Aztán jön hogy mennyire ügyes az akinek a kezében van, aztán a húr/húrok.

És aztán a preamp, mikrofon (ezek egy szinten vannak).

AMS-NEVE pre,EQ és compressor, analog torzító a magas frekvenciákra, amit addig kell tekerni,hogy még ne lehessen hallani hogy torz, de a magasak nem lehetnek tömények, "spread" , "granular" eloszlású magasak kellenek.

 

Ennyi a többi csak tanulással sajátítható el, (pozícionálás, fázisok, térmikrofonok, sound design analog fxek, analog-szalagos szaturálás), - HA JÓ IZLÉSED VAN,különben esélytelen. Ma már abból nem élsz meg ha bevásárolsz 90 millióért.

Izlés kell, gear, és szaktudás. És kapcsolati tőke.

 

De Töfinek semmi izlése, ez már kiderült, képes fikázni a Spitfireaudio-t,hogy kicsapta nála a biztosítékot, holott ő, Töfi, köszönőviszonyban sincs azzal a professzionalizmussal, ami abban a library-mátrix-ban van jóizlésileg és szakmailag.

 

Rendben, értem. Nem nyitsz topikot sem erről, sem arról sem amarról. Nyílván sokkal több energiát és tudást igényelne egy ilyen topik, mint idehányni a sok szart, ami épp eszedbe jut. Aztán csodálkozol, ha letrollozunk. Tudom, csak segíteni akarsz, hogy sötét elménk megvilágosodjon :D

Hajrá Zsolti! Tiéd a világ :D

Link to comment
Share on other sites

Rendben, értem. Nem nyitsz topikot sem erről, sem arról sem amarról. Nyílván sokkal több energiát és tudást igényelne egy ilyen topik, mint idehányni a sok szart, ami épp eszedbe jut. Aztán csodálkozol, ha letrollozunk. Tudom, csak segíteni akarsz, hogy sötét elménk megvilágosodjon :D

Hajrá Zsolti! Tiéd a világ :D

 

 

Tudást szerintem nem igényel egy topic megnyitása, eléggé jó ennek a menemszolnak a felülete, egy klikk megnyitni egy új topicot.

Energiát - pontosan! De még nem is ez a probléma.

Hanem az,hogy szövegben ez nem tanítható, belegondolsz te abba amit írsz? Szoktad hallani magad ilyenkor?

Audio - betűk, nem érzed a technikai problémát?

Ezt csak személyesen lehet átadni, nem karakterekkel. Kedves Töfi2.

Link to comment
Share on other sites

Villanyzenében pont a filter adja az akusztikus hangszerekkel szemben a különbséget illetve a paraméterezhetőség, ahhoz,hogy egy Prophet 08-at vagy egy Studio Electronics Omega 8-at visszaadj, kb 10-20 GB-nak kell lennie egyetlen (patch) hangszernek. 44.1-en, 20 round robinnal, max velocity-layer-számmal (127), modwheel-el, specialis effektekkel, alverziókkal.

 

 

 

 

Köszönöm, hogy időt és energiát nem kímélve megtekintetted a honlapom, ez legalább plussz egy látogatót jelent a mai napon.

Nincs tapasztalatom a Spitfire vagy egyéb hasonló hangmintakészítők termékeivel mert nem profilom a szimfonikus zene, így nem kívánok nyilatkozni sem róla. A Spitfire-hez való hasonlítást meg azért sem értem, mert nyilvánvalóan teljesen más irányú és stílusú hangmintákat készítenek, mint én. Akinek van füle, az hallja.

 

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy neked mi a profilod, mutass kérlek zenéket amiket te készítettél vagy részt vettél benne. Valamint szívesen megnézném a grafikai dizájnjaidat is, ha már egyszer eme tudományban is jártas vagy.

Link to comment
Share on other sites

 

Sziasztok!

Én egy egészen más jellegű kérdést tennék fel!Azért itt,mert úgy látom itt van pörgés!Érdekes volt az eddigi összes írás!

Nos nekem olyan problémám van!

Feltelepítettem a Spectrasonix Omnisphere-t!

Minden OK!Csak hang nem jön ki belőle!

Nem tudok rájönni,hogy mi a baj!

Mac-m van!Logic Pro X-t használok.

Minden pluginem működik.De ebből nem akar hang kijönni!

Nem tudok rájönni,hogy hol lehet a baj.

Emellett a Triliánt és Stylus RMX-t is használom.Azok működnek!

Köszönöm a segítséget!

Jöhet privibe is!

Link to comment
Share on other sites

klasszikus hangszerek MIDI artikulációja

---

kb. az összes artikulációt bemutatja a http://www.groove3.com/str/midi-orchestration-explained.html sorozata (imádom nagyon jó :) )

---

FL Studio alá a beépített MIDI-OUT leváltására kikerült a szabadon tölthető és FL fóruma által is promótált

http://blake.so/articulate/

---

aki tud valami használható további ontopic anyagról dobja/linkelje be ide a közösbe, köszönettel előre is

azta!

azt tudjuk, hogy ezek milyen instrumentek, amik szólnak?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...