Jump to content
Ménemszól.hu

Korg Minilogue


axon.dust

Recommended Posts

  • Válaszok száma 126
  • Created
  • Last Reply

Mivel még semmi nem biztos, de akár az is lehet..........szóval: 2 oscillátoros, sequenceres, preset memóriás, 4 hang poly analóg, tehát nem VA szintetizátor, mindezt 500 dollárért. Ez nem rossz. Nem is néz ki rosszul. Vajon mindezt hogyan, anyaghasználat? sok műanyag? ......Csak hangosan gondolkodom,......mert nagyjából ezekkel a paraméterekkel kapható a DSI Mopho X4, de két-két és félszer ennyiért. Egyébként szimpatikus. Meglátjuk.

581915_902847553164629_7406882786130982664_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: ‎2016‎. ‎01‎. ‎12‎. at 11:43 írta Hadron:

500 dollárért. Ez nem rossz. Nem is néz ki rosszul. Vajon mindezt hogyan, anyaghasználat? sok műanyag? ......Csak hangosan gondolkodom,......mert nagyjából ezekkel a paraméterekkel kapható a DSI Mopho X4, de két-két és félszer ennyiért. Egyébként szimpatikus. Meglátjuk.

Na azért a 4X ennél sokkal összetettebb, komolyabb hangszer.

Ennek ellenére az is, mint minden szinti túl van árazva, csak mert hangszer és mert miért ne.
Mondj egy szintit aminek reális az ára! Főleg az analógoknál lóg ki a lóláb!
Inkább az a kérdés, hogy mi ütött beléjük?

Link to comment
Share on other sites

Ne felejtsük el, hogy azért szintikből sokkal kevesebbet vesznek, mint LED TV-ből, mikrohullámú sütőből. Szerintem nagyjából 5:1 lehet az arány. (Hány háztartásban van TV, mikró, míg hányban van valamilyen szinti?) Tehát sokkal kisebb példányszámon kell behozni a fejlesztési költségeket. 

Szerintem sokkal inkább a szoft szintik vannak túlárazva. Ugyanis ha a Roland, a Korg vagy a Yamaha "elő tud állítani" egy közepesen drága szoft szinti áráért "vas" cuccot (Boutique, Reface, MS20 mini, Minilogue), anyagköltséggel, gyártási költséggel, rezsivel, szállítással, raktározással, árrésekkel, akkor ne mondja nekem senki, hogy egy 150-300 dolláros szoft szintin nincs óriási haszon, Szerintem inkább valamiféle kartellezés lehet az árak mögött (ne mondjátok már, hogy tényleg minden DAW 499USD? :) Hol a verseny, kedves kapitalisták?) Másrészt pedig a szoftok áraival ugyanazt csinálják, mint az adóhatóság az adók megállapításánál: a rendben fizetőkkel fizettetik meg a adóelkerülők adóját: a szoftverek esetén a fizető vevőkkel fizettetik meg a szoftver lopások okozta "veszteségeket". (Amiről már többször kifejtettük többen több helyen, hogy azért árnyaltabb a kép, mert a lopott szoftvereket használók 70-80%-a nem venné meg szinte semmi pénzért az adott szoftvert. Vagy használja ingyen, vagy nem kell.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...