Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Program módban nem működnek a billentyűk.


Vlad

Kérdés

Üdv Urak!

A minap az történt, hogy fogalmam sincs, hogy mi. :DDD Tulajdonképpen semmi olyan műveletre nem emlékszem, ami indokolná a jelenséget. Ez nem más mint, hogy az alsó gisztől (azt is beleértve), program módban nem működnek a billentyűk. Egyetlen hangszín esetében sem. Közvetlenül ezt megelőzve egy rövid ideig egyáltalán nem szólt egyetlen hang sem (összes preset, összes billentyű) program módban. A billentyűk működnek, mert egyéb üzemmódban elindítják, amit kell, de program módban semmi sem történik a hangszínekkel odalenn. Bendi a midi módban sejti a megfejtést, de közelebbit, konkrétumot nem tudott mondani.

Kérném szépen a segítségeteket, hogy mit nyomhattam el (tudtomon kívül), mert kezd "zavarni" a dolog és igen láma vagyok. Előre is köszönet!

(PC3X)

Link to comment
Share on other sites

  • Válaszok 103
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Ez egy nagyon jó tanács. Elég sok paramétertől függ az egész és K2500X tulajként az a tapasztalatom, hogy a KDFX-el csak a legvégső esetben nyúlnak hozzá a készítők. A V.A.S.T.-ben annyi mindent le lehet programozni, hogy símán szokták mellőzni a tremoló, vibrató és egyéb LFO-kkal és egyéb szűrőmodulációkkal is megvalósítható KDFX effektek használatát.

Szerintem készítsd el a saxofon KEYMAP-odat a behívott mintákkal, nagyon mentsd el, majd egy jól működő gyári saxy KEYMAP-ját cseréld le a sajátoddal. Arra kell vigyázni, hogy a KEYMAP-ek is külön programhelyre íródnak, tehát célszerű lenne ugyanazon a sorszámon tartani a KEYMAP és a PROGRAM beállításait és marhául lementeni az egész szettet. Én már veszítettem el úgy keymapet, hogy azthittem hogy csak PROGRAM-ot töltök be, de felülírtam keymap-et is ugyanazzal a mozdulattal.

Köszi!

ez jó ötlet! korábban, korg x3, triton, motif, motif es, motif xs - eket használtam, és soha nem volt probléma egy vibrátót belőni,

ebbe viszont beletört a bicskám (egyenlőre)

kipróbálom a keymap beillesztést.

üdv

pet

Link to comment
Share on other sites

Bevillant egy régi anekdóta csattanója: "A kezemet nem adhatom oda!" (A sound a kézben van.)

Való igaz, hogy akinek van zenei "indíttatása / affinitása", annak mindegy, hogy régi vagy új a hangszer. Ha (jól) működik, akkor zenél rajta.

Ez tetszik :-D

Sound designereknek meg "kitekerő mániákusoknak - szerintem - nagyon jó kis "modul" a PC3-as V.A. "egysége".

Az pedig,hogy 32 layeren tudod "összevarázsolni" a különböző V.A. és sample hangszíneket, maga a tobzódás...

Na, nekem már csak ezért sem szabad modern cuccba befektetnem, csak eltérítene attól, hogy semmi mást nem akarok egy hangszertől, csak zenélni vele. Jó nekem maradinak lenni, tökre élvezem :-D

Link to comment
Share on other sites

A témát lezárom, és átnevezem az indító topic címére, ill. bejelölöm a helyes választ. Így most persze a többi poszt követhetetlen lesz, de ez van. Ha konkrét kérdés van, nyissatok neki egy új topicot, ne pedig egy ilyen gyűjtőbe rakjátok. Most még "csak" 6 oldal, de egy idő után teljes káosz lenne. Thx!

Link to comment
Share on other sites

Üdv,

Pc3K vonalon érdeklődnék, illetve a véleményetekre vagyok kíváncsi. Szeretnék még az idén beruházni egy hangszerbe, és egyfolytában bújom a netet, hogy választ kapjak a kérdésemre, de még nem találtam egyértelmű választ. A 2500 és 2600as kategóriában a sampler funkció tudja az AKAI formátum lejátszását. A PC3K sorozatnál meg nem látom ezt a funkciót már. Szerintetek van-e még létjogosultsága az AKAI formátumnak, illetve van-e rá esély, hogy egy késöbbi firmware frissítéssel ez a funkció is elérhető lesz a PC3K-ban?

Link to comment
Share on other sites

korábban, korg x3, triton, motif, motif es, motif xs - eket használtam, és soha nem volt probléma egy vibrátót belőni,

ebbe viszont beletört a bicskám (egyenlőre)

Hát igen, én is 16 évig szocializálódtam KORG-on. A Kurzweilen már egy éve vakargatom a fejem, de mindig megelégedéssel konstatálom, hogy "...nna ezt is baromi jól meg tudja oldani, meg azt is...".

Sok sikert!

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Nem régóta, boldog tulajdonosa vagyok egy PC3K-nak, ami egy brutál állat gép...3 generációnyi motifozás után végre megvilágosodtam.. :-)

A következő kérdésem volna hozzátok, szakikhoz:

hogyan tudnék a legegyszerűbben egy mezei sampling cd-ről egyes hangszineket betölteni a gépbe? ezen már nincs scsi csati, csak usb.

van ugyan egy külső usb-s cd meghajtóm, de azt nem tudja értelmezni a hanxer. Van-e valami egyszerű módja annak, hogyan másolhatnék fájlokat, hangszineket a pc-n, akai cd-ről usb-re?

a legújabb OP renszerrel gazdagodott a cucc egy állat hammonddal, Big Leslie néven fut a hangszín. a nappalimban itt áll egy igazi B3 is, Leslie 142-vel, de színpadra, cipelni, komolyan mondom, zseniális a kurci orgonája (is)

Alternatív megoldásként esetleg ötleteket kérnék arra, honnan tudnék kész kurci kompatibilis hanxineket szerezni? amiket nem kellene konvertálgatni, turkálni...?

fényesebb pop-brass-ok, FM-pianok, esetleg tangóharmónikák érdekelnének (meg persze minden)

köszi!

üdv

peet

Link to comment
Share on other sites

Csak egy apróság: rendszerfrissítés után felraktad a programokat? Mert elég komoly FM cuccok vannak benne alapból!

Néhány cím (tőlem ne kérd, nekem nincsenek meg, csak rákerestem a neten)

Northstar ZDISK Vol1 és Vol2.

Greytsounds Vol 1 The Best Of Everything

KMS Kurzweil Key Solutions

Sweetwater Classical Instruments Kurzweil

Big FIsh Audio Synclavier FM Kurzweil

Végül: FM demó a PC3-on (ez nem letárolt minta):

Link to comment
Share on other sites

Magyar nyelvű használatit nem kaptam hozzá.

Esetleg elektronikus formában valakinek nincs meg?

Sokat segítene...

A bal kezeddel próbálod megvakarni a jobb füled :) A fórumot kérdezed, holott akitől vetted, annak van meg (egyébként a kollegám már elküldte neked még akkor a magyar leírást).
Link to comment
Share on other sites

Ez a sample memória növekedés már engem is zavar egy ideje, olyannak érzem kicsit, mint amikor grafikus felületen tudom állítani, hogy mennyire legyen nyitva a zongora teteje. Nem igazán érzem, hogy ettől lesz jó a zene. Persze jól néz ki, csak hülyeség.

Szóval nem attól jó a hangszer, hogy sok memóriája van, hanem használhatóak a hangszínek.

Ez igaz persze, a méret soxor nem a lényeg, de azért ha a 32 layeres architektúrát igazán ki lehetne használni a PC3-ban pl egy ütős multi layeres zongora multisamplelel, talán a 128 mega el is fogyna benne és azért ma mindenki azt szereti, ha rendelkezésre áll "minden" szükséges hangszín egy nagy tárban, mint töltögetni félpercenként és sakkozni hogy akkor melyik mintát ne töltsük be teljesen, hogy elég legyen a memória. Én pusztán praktikussági okokból szeretném a több memóriát, különben még mindig Gates jelmondatát skandálhatnánk, hogy "32kB mindenre elég kell legyen..." :)

Link to comment
Share on other sites

Ez a sample memória növekedés már engem is zavar egy ideje, olyannak érzem kicsit, mint amikor grafikus felületen tudom állítani, hogy mennyire legyen nyitva a zongora teteje. Nem igazán érzem, hogy ettől lesz jó a zene. Persze jól néz ki, csak hülyeség.

Szóval nem attól jó a hangszer, hogy sok memóriája van, hanem használhatóak a hangszínek.

Link to comment
Share on other sites

Vannak oldalak, ahol lehet ilyet venni, akár az ebay-is, jelen topicban magam is linkeltem már ilyeneket.

A beszerelést inkább szakszervíz által javasolja a Kurzweil, bár én is belevágnék. Láttam már a youtube-on "beszerelési videót", nem olyan óriási ügy, persze némi elektronikai affinitás nem árt.

Jobban jársz, ha egy SCSI/IDE, vagy SCSI/SATA fordító után inkább egy IDE/CF, vagy SATA/CF fordítót teszel bele, amibe CF kártyát raksz. (2GB a max amit kezelni tud, asszem.) Még elegánsabb, ha a CF kártyát a floppy drive helyére teszed, mert akkor még hozzá is férsz, de lehet "belsőHDD" is, ha nem kell a CF kártyán mondjuk máshonnan letöltött hangszineket berakni a gépbe. A sampling üzemmódhoz nem árt a belső RAM-ját is maxra felhúzni.

Mindezzel már egyébként egy olyan 100k körül jársz, mint beszerzési érték + szerelés. Nem biztos, hogy nem egyszerűbb-e olyat vadászni amiben már van sampling opció a tiedet meg eladni. A HDD helyett CF kártya abban is megoldható és olyan 30 körül megúszható, és az nagyon hasznos dolog.

Link to comment
Share on other sites

Hű.... :D Minden programnál ez van? Belekukkantanék, ha be tudod hozni a HitSpace-be, mindenesetre holnap beleindokolatlankodom a MIDI módba, és áttekintem, hogy a LoKey. és HiKey (értelemszerűen az elsőt) milyen furfanggal sikerült így megkancafülézni :D! Írok holnap. Nincs most előttem Kurz, de a COMMON oldalon keresném a balhét a program editorban.

Semmi ötlet, megfejtés, válasz?

Link to comment
Share on other sites

Segítség!

Valami nekikoppant a K2000R-em kijelzőjének és az betört...((((

Látszik azért, de van rajta egy nagy fekete folt....

Tud valaki ilyet cserélni? Anyagbeszerzéssel együtt gondolom és pénzért.

SOS!

$60 http://www.instrumen.../blkk2000r.html

és még: http://m.matrixsynth.com/2012/02/kurzweil-k2000-with-led-backlit-lcd.html

Azon kívül hitspace > kurzweil szervíz: Bakó Imre (legalábbis régebben ő csinálta)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Kezdő kurzweiles vagyok (pc3k7), és most csinálgatom az első samplinges hangszíneimet.

(fúvósokat importáltam a native instruments kontakt sax&brass hangszínei közül.

az egyik alap dolog, amire az istenért nem tudok rájönni, hogy hogyan csinálhatnék egy jóféle vibrátót a szaximra. (6 dinamika layer, kb 36 MB-os hanxín)

(eddig rosszfélét sem sikerült)

plííííz segítsetek.

köszi!

peet

Bár nem vagyok Kurzweiles, de mint minden hangszerben működő dolog, kell nézni egy gyári saxi presetet ami feltehetőleg after touchra vagy modulációs kerékre fel van programozva vibrátóilag és átváltani a felhasznált multisamplingjeit a saját mintáidra. Pl. régen a Korgomban én így nyúltam le orgona vibrátó szimulációkat és vibrafon vibrátókat, melyek pitch LFO és némi inverz elhangolás eszközével működtek. De ki tudja, lehet a KDFX is nyújt ott valamit neked. A Kurzweil persze nem a legegyszerűbb szintik egyike, egyesek egy teljes életen át tanulják a mit és hogyant benne. Talán nekem ezért nem volt kedvem eddig hozzájuk leginkább, a túlzott összetetség és átláthatatlanság ill. kézben tarthatatlanság okán. Persze ez szubj...

Link to comment
Share on other sites

Üdv Urak!

A minap az történt, hogy fogalmam sincs, hogy mi. :DDD Tulajdonképpen semmi olyan műveletre nem emlékszem, ami indokolná a jelenséget. Ez nem más mint, hogy az alsó gisztől (azt is beleértve), program módban nem működnek a billentyűk. Egyetlen hangszín esetében sem. Közvetlenül ezt megelőzve egy rövid ideig egyáltalán nem szólt egyetlen hang sem (összes preset, összes billentyű) program módban. A billentyűk működnek, mert egyéb üzemmódban elindítják, amit kell, de program módban semmi sem történik a hangszínekkel odalenn. Bendi a midi módban sejti a megfejtést, de közelebbit, konkrétumot nem tudott mondani.

Kérném szépen a segítségeteket, hogy mit nyomhattam el (tudtomon kívül), mert kezd "zavarni" a dolog és igen láma vagyok. Előre is köszönet!

(PC3X)

Bár régi ügy, de mivel nem érkezett konkrét megoldás a problémára: MIDI módban a ControlSetupot kell visszaállítani az alapbeállításra ("126 Internal Voices").

Más, csak nálam viselkednek kiszámíthatatlanul a gombok? Rendesen oda kell sózni mindegyikre, mert ha csak finoman nyomogatom, 10-ből 1-szer nem veszi be (annak ellenére, hogy kattan a gomb!).

Komolyan mondom, alig várom, hogy leteljen az egy év gari, kicseréltetem az összes kapcsolóját. :(

Link to comment
Share on other sites

Ez egy nagyon jó tanács. Elég sok paramétertől függ az egész és K2500X tulajként az a tapasztalatom, hogy a KDFX-el csak a legvégső esetben nyúlnak hozzá a készítők. A V.A.S.T.-ben annyi mindent le lehet programozni, hogy símán szokták mellőzni a tremoló, vibrató és egyéb LFO-kkal és egyéb szűrőmodulációkkal is megvalósítható KDFX effektek használatát.

Szerintem készítsd el a saxofon KEYMAP-odat a behívott mintákkal, nagyon mentsd el, majd egy jól működő gyári saxy KEYMAP-ját cseréld le a sajátoddal. Arra kell vigyázni, hogy a KEYMAP-ek is külön programhelyre íródnak, tehát célszerű lenne ugyanazon a sorszámon tartani a KEYMAP és a PROGRAM beállításait és marhául lementeni az egész szettet. Én már veszítettem el úgy keymapet, hogy azthittem hogy csak PROGRAM-ot töltök be, de felülírtam keymap-et is ugyanazzal a mozdulattal.

Megpróbáltam, és szerintem jó lett.

Amikor megvettem a hangszert, úgy gondoltam, hogy a következő 10 évre lesz tekergetnivaló hangszerem. Asszem nem becsültem alá :-) !!!

Elegem volt már a motifok vékony, nyamvadt hangjától.... A kurci hammond orgonában a workstationok között verhetetlen (a korg kronos mellett, ami viszont egy ezer sebből vérző cucc szerintem, mechanikailag elég szarul van összerakva, inkább stúdiós cucc), csak a szaxik, és a pop brassok nem tetszettek , most ezeket csinálgatom.

köszönöm a tippet mégegyszer!

Link to comment
Share on other sites

Bár nem vagyok Kurzweiles, de mint minden hangszerben működő dolog, kell nézni egy gyári saxi presetet ami feltehetőleg after touchra vagy modulációs kerékre fel van programozva vibrátóilag és átváltani a felhasznált multisamplingjeit a saját mintáidra. Pl. régen a Korgomban én így nyúltam le orgona vibrátó szimulációkat és vibrafon vibrátókat, melyek pitch LFO és némi inverz elhangolás eszközével működtek. De ki tudja, lehet a KDFX is nyújt ott valamit neked. A Kurzweil persze nem a legegyszerűbb szintik egyike, egyesek egy teljes életen át tanulják a mit és hogyant benne. Talán nekem ezért nem volt kedvem eddig hozzájuk leginkább, a túlzott összetetség és átláthatatlanság ill. kézben tarthatatlanság okán. Persze ez szubj...

Ez egy nagyon jó tanács. Elég sok paramétertől függ az egész és K2500X tulajként az a tapasztalatom, hogy a KDFX-el csak a legvégső esetben nyúlnak hozzá a készítők. A V.A.S.T.-ben annyi mindent le lehet programozni, hogy símán szokták mellőzni a tremoló, vibrató és egyéb LFO-kkal és egyéb szűrőmodulációkkal is megvalósítható KDFX effektek használatát.

Szerintem készítsd el a saxofon KEYMAP-odat a behívott mintákkal, nagyon mentsd el, majd egy jól működő gyári saxy KEYMAP-ját cseréld le a sajátoddal. Arra kell vigyázni, hogy a KEYMAP-ek is külön programhelyre íródnak, tehát célszerű lenne ugyanazon a sorszámon tartani a KEYMAP és a PROGRAM beállításait és marhául lementeni az egész szettet. Én már veszítettem el úgy keymapet, hogy azthittem hogy csak PROGRAM-ot töltök be, de felülírtam keymap-et is ugyanazzal a mozdulattal.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...