Jump to content
Ménemszól.hu

Moog ONE


zorius

Recommended Posts

Épp most írta NeoC:

Engem se gyozott meg arrol, hogy ez egy “moog”....

valami jobb szonyegszinti-hangulat. Nyulos-nyalas ambient soundok, a durva, zsiros basszus helyett...

ki az aki egy moog-ot a felso regiszterekben hasznalja?.....,

 

1 órája írta draco draconis:

Hát nem akarok bántani senkit, de ez nagyon fos hangszerdemo volt. Ha ezeknek az embereknek ebből a hangszerből csak ennyi jön ki, akkor álljanak inkább kertésznek. ?

Ez poliszinti, ugye. Es szepen szol az, de valoban nagyon fantaziatlan hangszinek. Nem hiszem, de lehet, hogy valoban nem nagy kepessegu a cucc, de azert a moog elegge masodik reneszanszat eli, ugyhogy inkabb csak a demonstralok user error-janak tudnam be a dolgot...

De amugy komolyan, 8 polyt basszusban kene hasznalni? (es amugy nyilvan nem minitaur, de nem is grandma)

Link to comment
Share on other sites

A moog, attol moog, hogy leszakitja a majadat, automatikusan elkezdesz mozogni a bpm-re, ha beraksz egy basst, akkor onnantol a produkcio “alja” rendben lesz. Csilingelni, susogni barmi egyebbel lehet, az nem annyira fontos.

a minimoog-on tul, kar barmit is “fejleszteni” a hangzason. Nem mondom a kezelhetosegben, vezerlesben, modifikaciokban lenne mit, de az alapon kar babralni.

ez igy, ezen demo alapjan tevut....

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem a hangszer tévút. A demonstrátorok a tévútak. Egyszerűen fingjuk nincs mit kéne egy poli szubtraktív szintivel kezdeni. Jóhogynem elkezdett rajta cimbalmozni :D

A legnagyobb kérdés hogy milyen minőségű a mixere? Azon bukik avagy sem az egész. Arról ugye nem szól a fáma a specifikációban. Erről soha sem szól semelyik gyártó esetében sem. 

Sajnos ez a "kézzel készítjük"  hülyeség megduplázza az árát, de a tech spec alapján ez a legjobb analóg szintetizátor egyelőre. 

Nem értek egyet a monofón koncepcióval, a szintetizátor mindig is polifón volt az eredeti koncepciók alapján, hiszen valójában valahol zongora imitációra törekedett volna. Más kérdés hogy kezdetben erre nem volt lehetőség, csak másfajta megoldásokkal á Melllotron, elektromos zongorák, orgonák és társai. 

A sok monofón baromság rá is nyomta a bélyegét a mai mono zenékre. Ugye hogy mindenki panaszkodik a minimál hangszerelés és egyebekre? 

Ez köszönhető a mono szinti és modulár mániának is, mivel a szintetizátorok a populáris zenében dominánsabbak mint valaha. És ha az egyszeri zenész fél milláért csak mono szintit kap, akkor azzal nehezen fog Beethoven imitációt előadni. De szerezni is. 

Amikor ez az egész elindult, a világ meglehetősen polifón és sokszólamú volt. Akkor még nem tudott ennyire észrevehető hatást gyakorolni, mert a szinti nem volt ennyire domináns valami mint manapság. 

Most ez a sok monofón hulladék ráerősített az amúgy is egyszerűsödő zenei irányzatokra. 

Szóval hajrá analóg szubtraktív poliszintik, majd idővel szelektálódnak. Mert lesz amelyik megvehetetlenül drága lesz, de lesz amelyik meg a vacak összegző miatt rossz minőségű lesz.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Ha mono Moog-ot akarsz, akkor ott a Minitaur/Sub37/Model D, elérhetőtől a borsosig. Szerintem azt az igényt maximálisan lefedték.

Inkább örülni kéne, hogy kisérleteznek, és egy ilyen iszonyat fejlesztésbe egyáltalán bele mertek fogni.

Ez itt az F1 versenyautójuk, amin mindent kimaxoltak:

3 variable OSC, 3 ENV, 4 LFO / voice.

Loopolható burkolók, görbeparaméterek stb.

Kismillió modulációs lehetőség, szinte bármit bármivel modulálhatsz.

Tri-timbral, Eventide effect, insert-ek, external-in.

...

A Reddit AMA-n kiderült, hogy ezek egy csomó új technológiai újításukat próbálják ki (új Oscillátorok, Burkolók stb.), ami aztán valószínűleg majd szépen lecsorog az olcsóbb modellekbe is.

Lehet 1-2 év múlva kapunk egy 6 hang polifón desktop szintit tőlük megfizethető áron, ahogy a Model D után is lett Source, Rouge anno.

 

Örüljünk, hogy a bőség zavarában már azt sem tudjuk mire költsük a pénzünk :)

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek abban, hogy szörnyen unalmas a demó. Nem (nagyrészt) kiégett vénemberek kezébe kellett volna adni, akik mindenáron úgy akarják megszólaltatni, mintha még mindig 1974et írnánk, bár ilyen árcédulával nem is a huszononévesek a célcsoport, szóval lehet, hogy nagyon is tudatos a demósok és a hangszínek kiválasztása. Tuti, hogy nem ennyi a max, amit ki lehet ebből hozni.

Link to comment
Share on other sites

2 perccel ezelőtt írta _cutoff:

már akinek van. kiváncsi leszek mekkora slágertermék lesz ez itthon a sláger űr nevű boltban monnyuk.

 

Még a 100 ezres nagyságrendben is akkora a verseny, hogy nem tudjuk hova kapni a fejünk.

Ugyanez a helyzet boltok terén is, a baráti házba is mehetsz, ha az jobban tetszik :) 

Én mindkettőért hálás vagyok, mert legalább ki tudjuk próbálni még a milliós cuccokat is ha arról van, remélem ez most sem lesz másképp.

Link to comment
Share on other sites

12 órája írta draco draconis:

Szerintem nem a hangszer tévút. A demonstrátorok a tévútak.

Pontosan ezt éreztem én is. Tisztelem-becsülöm Chic Coreat, zseniális, nagytudású zenész, de - már bocsánat - szánalmas, hogy egy ilyen hangszeren egy ennyire "gagyi" elektromoszongora-imitációt demonstrál. Bakker, ezt egy 100.000 forintos Casio jobban tudja. Tehát - hogy mindenki számára világos legyen a konklúzió - nem ilyen demókat  kellett volna készíteni. A hangszer igazi tudásáról gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg.

Link to comment
Share on other sites

Amiben jobb mint a legtöbb szinti az a dual filter, amelyik kapcsolható ki-be, párhuzamosba stb. 

Nekem az Andromeda csak a filtere miatt hiányzott az Analog Four előtt. A 4 poli mondjuk sajnos sovány, de legalább 4 timbrál. A Moog One is lehetne 4 timbrál legalább, de a 3 már kielégítő. 

Viszont az osc szekció pazar. Előre mutató. 

Nekem csak a kézzel csinálok elektronikai tömeg eszközt marhaság nem tetszik. 

Szerintem jönni fog Uli UB-XA szintije 8-16 polifóniával meg egyéb digit effektekkel. :D

Link to comment
Share on other sites

Ami pedig a legfontosabb: az átlag zenehallgató, aki mobiltelefonon hallgat mp3-at (jó esetben minimum 192-est, de inkább csak 128-ast), az egyáltalán meghallja-e a különbséget a 7.000 dolláros Moog One és az átlagos szoftver szinti között, illetve hogy egyáltalán érdekli-e?!

Link to comment
Share on other sites

9 perccel ezelőtt írta Bendi:

Ami pedig a legfontosabb: az átlag zenehallgató, aki mobiltelefonon hallgat mp3-at (jó esetben minimum 192-est, de inkább csak 128-ast), az egyáltalán meghallja-e a különbséget a 7.000 dolláros Moog One és az átlagos szoftver szinti között, illetve hogy egyáltalán érdekli-e?!

Ez teljesen irreleváns kérdés. Ilyen hangszert kizárólag "önös érdekből" vesz bárki, azaz, hogy ő maga birtokolja, élvezze a hangját, tudását, stb - az, hogy ebből a közönsége (ha van) mit érzékel, nem hinném, hogy bárkit is érdekelne.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem mindkét állítás igaz.

Ha hallgatom a zenét, akkor a ZENÉT próbálom élvezni, és nem nagyon érdekel, hogyan készült, vagy mivel vették fel. (Ha valami szar (minőség), akkor az piszkál, hogy miért kellett ezt így?)

Ha csinálom a zenét, na ott előjön a drága vas probléma. Konkrét példa: Kronos-al csináltunk egy albumot, ami kb 80%-ban rá épült. 100 volt a cél, de nem jött össze. Egy-két jól eltalált hangszínre épült az egész. Eladtuk. Na, azóta azt a hangszínt soha nem fogom tudni előállítani semmivel. norCtrack KORG KRONOS Kontakt Instrument? Ugyan már...   :-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...