Jump to content
Ménemszól.hu

madhead

Recommended Posts

2013 a szintetizátorok éve lesz, ez már korábban is borítékolható volt. Nem engedheti meg magának egy valamit is magára adó cég, hogy ne jelentkezzen erre az évre valami újdonsággal. A Waldorf a desktop szintik palettáját bővíti a Rocket névre hallgató jószágával.

post-7-0-80900600-1361628733_thumb.png

Hordozható méretben kapunk egy sokoldalú oszcillátort, analóg multimode szűrőt és modulációs lehetőségeket. Nem mellékesen, az egyik legolcsóbb szintetizátorunk címet is elnyerte.

Az oszcillátor (8 hang!) unisono-ban vagy chord funkcióban képes létrehozni az analóg szűrőbe vezető hangot, hullámformák közül pedig egészen pontosan kettőből (négyszög, fűrészfog) tudunk választani. A szűrés a Waldorf régivágású analóg multimode filterével történik keytrackinggel és burkoló modulációval. A szűrő természetesen külön bemenetet is kapott, így lehetőség nyílik más szintiken, eszközökön használni. Modulációk tekintetében sem kell szégyenkeznie, a szériatartozéknak nevezhető LFO-n kívül egy arpeggiator modullal is fel lett szerelve.

Ára mindössze 69.990Ft!

post-7-0-88288800-1361628702_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Nem értem én a Waldorf stratégiáját. Meghírdeti a Pulse 2-t, aztán mire kihozná, lemarad a versenytársaitól. Most pedig bejelenti a Rocket-et, amit megint csak grafikában látunk. Ára van, képek vannak! Hangszer lesz? Majd meglátjuk...

Nem maradna le a Pulse2 a versenytársaktól, iszonyat nagy érdeklődés van utána most is, minden fórumon, de se egy video, se egy hangbemutató, se egy hír. Helyette itt ez a Rocket, de miért nincs hír a Pulse-ról? Az csak egy Image ötlet volt? ...vagy most ez is az csak? Én se értem a Waldorf-ot?:(

Link to comment
Share on other sites

Hát egyet értek Jonas73! Pontosabban fogalmaznék. Sokan vagyunk úgy, hogy hasonló árkategóriájú analóg cuccból csak egyet tudunk megvenni. Aztán szétnézünk, hogy mihez juthatunk hozzá, és abból mi tetszik. De mivel a Pulse 2 nem jelenik meg (most már több dátumot is megszegve), így mást veszünk meg. Így a lehetséges vásárlóból már em is leszek vásárló, mert elfogyott a pénzem. Persze biztos van olyan is, aki megveszi még majd azt is a sok mellé, mert megteheti. Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy lemarad a versenytársaktól. De a Pulse 2 -ről igazán azt sem tudjuk, hogy valójában mit kapunk. Specifikáció van ugyan, de bemutatás nincs. Én azon szerencsések közé tartozm, aki használ egy Pulse +-t, ennek fényében sejtem, hogy nem lesz (ha lesz) kutyaütő.

Link to comment
Share on other sites

Én sem értem a Waldorf-ot, lassan, lassan az lesz a véleményem, hogy egy "legenda" sikeresen kiírta magát a szintitörténelemből, mint "aktív" cég.

Nekem is van szerencsém egy Pulse, és legújabban (ismét) egy mQ szoigáltatásait és hangminőségét élvezni, de volt a kezem alatt már szinte az összes legendás cuccuk.

 

Aztán "dobtak egy nagyot" a Blofeld-el, ami nagyon-nagyon jó hangszer lett volna, ha nem cseszik el az egészet az egészen csapnivaló DAC-al. És onnatól néma csend. Több bejelentett, képen, vagy üres dobozként létező hangszert várogattunk már, nekem bevallom őszintén a Pulse2 már a design alapján se tetszik, mert 1:1 Blofeld csak fekete, ami rossz érzéseket indított el bennem DAC ügyileg.

 

Aztán most itt van ez a grafika, mint új dobás, ami kicsit-nagyon emlékeztet sok versenytárs hasonló kütyüjére. Lehet, hogy zseniális, de akkor sem egy komplex hangszer.

Hová lett a PPG, vagy akár a Wave, vagy még akár a Pulse, Q fejlesztő csapata?

 

Na mindegy, ha tényleg lesz, akkor biztosan kipróbálom, de elég szkeptikus vagyok már. Legalább ott fityeg rajta az USB, és akkor be se kell kapcsolni... Ha már az brumos lesz, csak a rádugáskor, akkor felesleges, mert úgy sem használható hangszer.

Link to comment
Share on other sites

Igen, ez elgondolkodtató, és nem elhanyagolható tény... " Hová lett a régi fejlesztő csapat?" Ennek fényében a Pulse és Pulse 2 minőségi összehasonlítása szinte értelmét veszti. Valahol írtam már, hogy régóta keresnek a honlapjukon fejlesztőket és ez tovább erősíti a gyanút, miszerint nem gurul ott rendesen minden.

Mást nem tehetünk, várunk. Ha mégis kijön a Rocket, akkor ismét találgathatunk Pulse 2-vel kapcsolatban. A Rocket kipróbálása után, milyen is lehet majd a Pulse 2.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Haat...

Vegulis nem rossz, bar semmi olyat nem erzekeltem amit barmelyik szintim ne tudna, amik itthon hevernek.... Es egy se fiatalabb tizegynehany evnel....

:goodjob: Mi volt az első szintid és mennyibe került, emlékszel még?

Link to comment
Share on other sites

Erosen kell kutakodnom az emlekeimben...:)

Talan a valaha volt Ibanez Xing cybergitaromhoz vett Korg Z3 volt az elso... 30k volt, ha jol emlekszem, es meg is van meg...:)

De ez talan nem is nevezheto igazi szintinek. "Igazi" komplex sajat szintim egy Tx81z volt, ami cca 20ert kerult hozzam.

A 22 evvel ezelotti PlasmaPool idoszakot nem szamitom ide, mert ott nem az enyemek voltak a hangszerek...:)

Ott egyebkent egy W30, egy EPS16+, egy Proteus2, egy Alesis D4 meg egy CZ5000(?) hangszerekre emlekszem, nem egyszerre. A Protko akkor is 30k volt, igaz "1992-es" 30k.... D4-em most is van, igaz uzemkeptelen, csak szorcsoges jon belole.

Link to comment
Share on other sites

No, ha már korábban károgtam, akkor most kérek mindenkit: örüljünk! Valóban megcsinálták, kiadták. Első hallásra nem is rossz. Azon nem gondolkodom, hogy kell-e nekem, mert számomra az árán kívül nem csábít benne más. Ezzel egyidőben még nagyobb izgalommal várom a Pulse 2-t, ha jól emlékszem április az aktuális megjelenési időpont.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Sziasztok!

 

Végre sikerült összedobnom egy kis posztot és videót a ROCKET-ről :)

Ha bármire kíváncsiak lennétek, szeretnétek hogy kipróbáljam, felvegyem, elküldjem nektek, forduljatok hozzám bizalommal! :)

 

http://synthimania.blog.hu/2013/06/27/waldorf_rocket_kis_raketa_nagyot_durran

 

 

Link to comment
Share on other sites

ha véletlenül/esetleg megvennéd a MonstrumRocket-et http://www.synthtopia.com/content/2013/06/19/new-waldorf-rocket-editor/ ill. http://www.monstrummedia.com/ , jó lenne tudni pl. milyen platform alatt futkorászik -ipad ugye már eddig is volt: a sajátja),enélkül ugyanis nem lehet elmenteni a preset-eket az meg ugye sose árt :) , meg hogy müxik-e 1általán

Link to comment
Share on other sites

Köszönöm!

 

Ez a "nyertes" gépezet. Úgy gondolom természetes, hogy hírt, hangot és tesztet adok róla a közösség számára :)

 

A fent említett editorokat sajnos nem szándékozom megvásárolni, nem használok számítógépet. Az ingyenes iPad verzió viszont remekül működik. A Rocket a Launch gomb hosszabb nyomvatartásával kidobja az editornak a beállításokat és azt máris menthetjük le.

 

Egy hátulütője van csupán a szisztémának, hogy ha oda-vissza összekötjük az iPad-al a Rocket-et, hogy küldeni és fogadni is tudjon presetet, akkor nincs midibillentyűzetnek helyünk, hogy játszani is tudjunk rajta.

 

Így a sound-designolás idejére a Rocket IN-jébe midi billentyűzetet kell dugni, az OUT pedig megy az iPad-ba, ezzel tudunk preseteket tekergetni és elmenteni, de visszahívni nem.

 

Ellenkező esetben ha az iPad-ról szeretnénk preseteket behívni és játszani is a Rocket-en, akkor megint meg vagyunk lőve: Sajnos az iPad-es editor nem küldi tovább a beérkező MIDI jelet a midi billentyűről, így olyan állapotot nem tudunk előidézni, hogy az iPad-be bemegy a midi billentyű, a kimeneten pedig a Rocket van és akkor az editor küldi a preset adatokat is ha kell, illetve a midi billentyű játékát is.

 

Egy megoldás lehetséges, hogy a Rocketbe visszaérkező jelet az iPad-ról és a midi billentyűzetről egy MIDI MERGER box-on keresztül vezetjük.

Link to comment
Share on other sites

 

Csaba!

Ha Nálad a gépezet, akkor esetleg egy olyan megoldás szóba jöhet valamikor, hogy mondjuk egy pár napra cserélnénk, egy Mininovát adnék (nem akarnék most egy cserebere rovatot indítani), persze csak ha érdekel a Mininova, én úgy kipróbálnám otthoni környezetben a Rocket-et!?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...