Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

UAD-1 - a király(?)


Bendi

Kérdés

Szombaton UAD-1 tulajdonos lettem. Egy PCIe kártya került be a gépbe - az alap plug-inekkel. Egyelőre nem mélyedtem nagyon bele, csak "felszínesen próbálgattam", de úgy érzem, a CS1 nagyon jól használható. Lehet, hogy csak "placebo hatás", de úgy érzem, tényleg nagyot dob a mixen egy kis odafigyeléssel. (Már csak az a kérdés, más plug-inek is tudják ezt a "hatást", vagy tényleg az UAD-1 "a király".)

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

Az én véleményem az hogy UADra olyat ami igazán karakter...

A Cambridge egy tök jó EQ, de ma már nem venném meg, mert native-ban is van sok (akár olcsóbb) ugyanilyen "tök jó" EQ... nem beszélve az UAD-1 esetében közel sem végtelen kapacitásról.

A Pultec, ahogy snaper is írta szinte kötelező darab, aztán ízlés kérdése Neve, Helios, Harrison...

A Prec sorozatról nem nyilatkoznék, mert csak kipróbáltam, de számomra az sem a nélkülözhetetlen kategória...

Viszont a compressorok annál inkább... LA2A (egyszerű, zsír) 1176LN (überkirályállat) mondjuk az SE is jó...

És aminek minden porcikáját jól ki lehet aknázni az a 88RS (ráadásul szűken harap a DSPből) nekem ez az abszolút kedvencem.

Sztem találd ki hogy mixeidet milyen irányba szeretnéd mozdítani, aztán próbálj ki mindent ami szóba jöhet... :)

(Ha netán a Demo mode el van lőve - én írtam az UADnak anno amikor használtan vettem a kártyát és készségesen küldték a Demo visszaállításához szükséges auth file-t, feltételezem ez a gyakorlat még él...

Üdv

Link to comment
Share on other sites

A PulteqPro célba lett véve. Amin még gondolkodom, az a CambridgeEQ.

Érdemes masteringre megvenni a "Precision" sorozatot? Maximizer milyen?

Gondolom, a használt kártya előző tulajdonosa már fölélte a demó lehetőséget. Szerintem írj a supportnak egy levelet, hogy most vetted használtan, és szeretnéd, ha kipróbálhatnád a demókat. Időnként az akcióik keretében ezt maguktól is megteszik (nekem tavaly volt egy olyan, mikor letöltöttem egy új autorizációs fájlt, és egyszer csak azóta az összes demóm újra él).

A Precision sorozatból szerintem a Limiter a legjobb. Ugyanakkor a Maximizerben is van egy beépített limiter, és azt is lehet használni. Tehát ha csak egyetlen plugint akarsz venni, amit betehetsz a lánc végére, akkor inkább azt vedd. Annak az a "shape forming" nevű része, bár lehet, hogy szakszerűtlenül fogalmazok, de nekem úgy tűnik, leginkább egy valamiféle finom torzításszerűséget visz bele a hangba, és azzal érik el, hogy szubjektíve (még) hangosabbnak érződjön. Szerintem egy hasznos cucc.

Link to comment
Share on other sites

sziasztok

UAD-1 kártya tulajok, a felől érdeklődnék ezeknek az UAD kátyáknak milyen effektjei vannak vocal énekhangra, mármint azok minőségére gondolok, jobbak mint az emu 1212m kártyáinak(szebbek)?

Illetve azt szeretném kérdezni, egy ilyen kártya UAD-1 mennyi efektet bír el valós időben? Kb

Link to comment
Share on other sites

Emberek kis segítségre lenne szükségem!

 

Most vettem ebay-ről egy UAD1 solo kártyát olcsón. Ez a sima PCI-os kiadás. Az eladó nem adott vele semmi telepítő cd-t vagy ilyesmi mondván, hogy minden fent van a Uaudio.com-on. Viszont átírta a nevenre a kártyát.

 

 Kicsit aggasztott, hogy nem találtam semmilyen device driverd-t és UAD1 software-t. Csupán  a legújabb UAD2 software-t tudtam letölteni, installáltam és bedugtam a kártyát egy megfelelő slot-ba, megnéztem hogy a bios-ban van-e áram engedve az aktuális PCI slot-on és elindítottam Win7-et. Nos az UAD Meter & Control Panel progi azt írja ki, hogy nem talált UAD2 device-t a gépemen. Persze nincs is csak UAD1, de nem értem, nem találok semmilyen megoldást.

 

 Most ott tartok, hogy fogom és könyökkel beletöröm az alaplapba a kis sz@ros UAD dolgot és buktam 50db táblacsoki árát mondjuk, de elfelejtem. Nem igazán értem miért nincs az UAD honlapján mindenféle driver fent?

 

 Aki jobban ért hozzá és hajlandó lenne megdobni néhány tippel, annak nagyon megköszönném ha segítene!

 

 

 Attila

 

(ui: csak azért vettem meg, mert ki akartam próbálni az alap plug-in eket hogy tudok-e majd velük mit kezdeni, picit ismerkedtem volna az egésszel, mielőtt mondjuk veszek egy friss dolgot. De most elment a kedvem..)

Link to comment
Share on other sites

Nem igazán értem miért nincs az UAD honlapján mindenféle driver fent?

 

Van fent mindenféle driver. (Support / Downloads / Archives / stb.) A 6.1-es volt az utolsó, amiben még UAD-1-es támogatás is van, azt töltsd le. (Vagy ha direkt régi kell, az 5.2-es verziót.)

 

http://www.uaudio.com/support/uad/archives.html

Link to comment
Share on other sites

Sokakat érinthet, ma jött:

April 2, 2012

Dear UAD-1 user –

I hope this letter finds you well, and that your new year has been filled with music.

In December, I wrote an open letter to our 45,000 UAD owners worldwide regarding Universal Audio’s plans to transition the UAD platform to 64-bit architecture in 2012. Today, I’m pleased to announce that this transition is going smoothly, and we are on schedule to have our full library of almost 60 UAD-2 plug-ins transitioned later this year, at no charge to our users.

Importantly, as part of this 64-bit transition, upcoming versions of UAD Powered Plug-Ins software will no longer support legacy UAD-1 DSP Accelerator devices. Please note that your UAD-1 card(s) will continue to work exactly the same as it always has; but you will no longer be able to install future UAD software.

Although we have not introduced a new UAD-1 plug-in for more than two years, owners of mixed “UAD-1-and-UAD-2” systems will soon have to decide whether to download future UAD-2 software containing new plug-ins, or to stay at their “pre-6.2” software version to retain UAD-1 compatibility.

To make transitioning to UAD-2 easier, we will be offering a convenient UAD-1 Trade-In program through June 30th. This program will allow you to trade in your legacy UAD-1 or UAD-1e with your dealer, and receive an instant credit of $200 each toward the purchase of a new UAD-2 PCIe card or UAD-2 Satellite FireWire unit. Details to follow in the coming days.

I hope that you will choose to join us on the UAD-2 platform in 2012, as we transition to 64-bit architecture and unveil several groundbreaking new plug-ins. But whether you choose to upgrade your UAD-1 or not, please know that we sincerely appreciate your past and present support. We could not have built this platform without you.

Questions or comments? Feel free to email me at bputnam@uaudio.com.

Sincerely,

bill_sig.gif

Bill Putnam Jr.

Founder

Universal Audio Inc.

Link to comment
Share on other sites

Idő közben telepítettem már 3 különböző verziót 6.0 alattiakat, de ugyanúgy nem érzékeli a kártyát a rendszer. Nem tudom, hogy telepítés előtt még nem szabad behelyezni a kártyát csak telepítés után? Vagy ez mindegy?

 

Igaz, azt írják, hogy ne helyezd be előtte, de ez a gyakorlatban mindegy. (A gépet persze újra kell majd indítani ettől függetlenül is.) Először is azt nézd meg, hogy az Eszközkezelőben egyáltalán látja-e a Windows. Ott kell lennie, és ne legyen se felkiáltójeles, se kérdőjeles stb. Valószínűleg az UAD-2 drivere is ott lesz (annak külön van egy másik név alatt), ha olyan kártyád nincs a gépben, akkor felkiáltójelesen - azt távolítsd el (bár elvileg nem zavar). A drivercsomag telepítése során ki kell pipálni, hogy az UAD-1-es eszközillesztőt is telepítse (talán kifelejtetted, vagy nem vetted azt észre). Utána az UAD Control Panelon is ki kell jelölni, hogy minden effekt UAD-1-en fusson (asszem gyárilag mind UAD-2-re van állítva); ha Shift + jobb gombbal csinálod, akkor egyszerre tudod módosítani az összeset.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Remélem, elolvassa valaki a kérdésemet... Segítséget szeretnék kérni: vettem a minap 2 db UAD-1 kártyát. Az egyik egy Projekt pak (kártya + telepítő cd), a másik egy sima UAD-1 kártya, és adott a srác még egy írott cd-t 3 db frissebb telepítő zip fájllal (2010,2011,2012). Az összes elérhető telepítési útmutatót beszereztem, annak rendje és módja szerint telepítettem először a gyári cd-n található plugineket és a drivert, aztán behelyeztem a kártyákat, és azokat is. Települtek is faszán. Az eszközkezelőben ott voltak a kártyák, a hardver telepítés simán ment, viszont  első körben az UAD-meter azt jelezte ki, hogy az 1. kártya nem oké (valami olyasmit, hogy no RD-Ram), a 2. kártya oké.  Naivan azt gondoltam, a PCI slot szarakodik, úgy emlékeztem, mintha azzal a slottal lett volna gond, így előírásszerűen leszedtem a kártyákat, a plugineket, a drivert, minden UAD dolgot, és elkezdtem az egészet elölről egy másik slottal. Innentől kezdve kb. 6 órán át szarakodtam, és mindig ugyanaz a vége: települ minden, de az UAD meter mindig hibát jelez. Vagyis azt jelzi, hogy nincs kártya. Próbáltam a frissebb szoftvereket is, minden opciót. No Card. 

 

Mit rontok el? Mire nem figyelek? Milyen trükk van, amit nem tudok? 

Link to comment
Share on other sites

A legfrissebb szoftverek szerintem egyáltalán nem fogják látni, mert egy 

bizonyos verziószám felett már csak az UAD-2 működik, de lehet, hogy rosszul emlékszem.

 

Az elvileg tök mindegy, hogy melyik slotba teszed, látnia kell.

Max IRQ ütközés lesz valamivel, ha rossz helyre raktad, ami persze nem ajánlatos, de attól

még látszania kell az eszközkezelőben is és az UAD meteren is.

 

Érdemes lenne megnézni másik gépben is, hogy mit csinál.

A telepítésnek néhány perc alatt meg kell lennie, ha minden oké, nem kell órákat kínlódni vele.

Link to comment
Share on other sites

igen látja az eszközkezelő és felkiáltó jeles sajnos. De tőlem nem is kérdezget a telepítő olyat, hogy eszközkezelőt is telepítsen-e. Nem is értem hogy lehet ez ennyire bonyolult.

 

Nem is kérdezgeti, csak valamelyik ablakban látni lehet az előre beállított opciókat (van még más is, pl. a VST és Pro Tools plugincsomag kiválasztása); úgy emlékszem, hogy ott csak az UAD-2 van előre kipipálva, és az UAD-1 pedig nincs. Ezeket kell felülbírálni. Ha nem teszed, akkor csak az UAD-2 drivere fog felmenni a gépre, ami aztán nyilván felkiáltójeles lesz (hisz nincs). Még biztosabb lehet első körben 5.0 alatti verziókat használni (pl. a 4.10), mivel ott még UAD-2 nem is volt.

 

Ha az UAD-1-es driver, ami tényleg felkiáltójeles, akkor talán IRQ (megszakítás) ütközésről lehet szó valamelyik másik eszközzel. Az Eszközkezelőben meg kell nézni (az Erőforrás résznél), hányas IRQ van kiosztva, és ha más is ugyanazt kapja, akkor variálni kell. (A másik kártyát kivenni, vagy letiltani, vagy az UAD-ot, vagy azt egy másik PCI foglalatba áttenni stb.)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Remélem, elolvassa valaki a kérdésemet... Segítséget szeretnék kérni: vettem a minap 2 db UAD-1 kártyát. Az egyik egy Projekt pak (kártya + telepítő cd), a másik egy sima UAD-1 kártya, és adott a srác még egy írott cd-t 3 db frissebb telepítő zip fájllal (2010,2011,2012). Az összes elérhető telepítési útmutatót beszereztem, annak rendje és módja szerint telepítettem először a gyári cd-n található plugineket és a drivert, aztán behelyeztem a kártyákat, és azokat is. Települtek is faszán. Az eszközkezelőben ott voltak a kártyák, a hardver telepítés simán ment, viszont  első körben az UAD-meter azt jelezte ki, hogy az 1. kártya nem oké (valami olyasmit, hogy no RD-Ram), a 2. kártya oké.  Naivan azt gondoltam, a PCI slot szarakodik, úgy emlékeztem, mintha azzal a slottal lett volna gond, így előírásszerűen leszedtem a kártyákat, a plugineket, a drivert, minden UAD dolgot, és elkezdtem az egészet elölről egy másik slottal. Innentől kezdve kb. 6 órán át szarakodtam, és mindig ugyanaz a vége: települ minden, de az UAD meter mindig hibát jelez. Vagyis azt jelzi, hogy nincs kártya. Próbáltam a frissebb szoftvereket is, minden opciót. No Card. 

 

Mit rontok el? Mire nem figyelek? Milyen trükk van, amit nem tudok?

Nekem most Uad-1 + Uad-2 van a gépemben és 6.0 szoftverrel működik. Nézed meg, hogy neked melyik van fent.

Egyszerre csak egy kártyát rakj be a gépbe és úgy telepítsd. Nem tudom, mennyire értesz a regisztrihez, de ha igen, akkor onnan is törölj minden UAD-os bejegyzést.Ha csak a mappákat törlöd a Program Files mappából, azzal sajnos még nem UAD mentes a rendszered. A kártyát nyugodtan hagyd a gépeben és úgy telepítsd. Mindig úgy telepítem, hogy kártya be, utána lemez, problémám sosem volt ebből. Ha egy kártya működik rendesen, akkor utána rakd be a másik kártyát is. Ha előjön a probléma, akkor eszköz ütközés van. De azt is próbáld ki, hogy a működő kártya helyére berakod a "nem működő" kártyát, ezzel kizárod a kártya hibát. Ha egyenként működnek, akkor nem a kártya lesz a hibás. Még annyit elárulhatnál, hogy mi az op.rendszered.

Link to comment
Share on other sites

Köszi a tanácsokat!

 

XP van a gépemen. 

Teljesen lepucoltam minden UAD-dolgot, és elölről kezdtem mindent. Visszatértem a gyári cd-hez, és csak a hozzá tartozó kártyát raktam be. Ugyanaz a gond. Ilyeneket ír a UAD-meter: "RDRAM check failed." "missing RDRAM clock?" Természetesen gőzöm sincs, hogy ezek mit jelentenek. Hagyom is, majd egy másik gépen megpróbálom a telepítést.

Ja, Töfi írod az esetleges IRQ ütközést... Az orvosolható probléma, ugye?

Link to comment
Share on other sites

Hát sajnos nem megy ez. Nem akarja. Pedig újra és újra fel installálom, bedugom a kártyát, gép újra indul, de semmi. Az Uad meter kiírja, hogy unable to contact with the hardware device. Hiába dugom be a windows nem érzi. És ami nagyon idegesít, hogy Isten Nyila ha hiszed ha nem nekem telepítés közben egyáltalán nem kérdez semmit ez a zs@r. Feltelepíti a power plug-ineket és ennyi. Pedig rengeteget megpróbáltam már 3.0-tól 5.1-ig.

 

 Olyan érzésem van mint amikor az E-Mu Xboard-ot telepítegettem és nem reagált a bill semmire. Most azon töröm a fejem érdemes lenne-e újratennem 32 bites win7-re a gépet? Most 64 van és tegnap tettem újra direct emiatt a kis hülye UAD miatt.  Nem értem azt a IRQ kiosztás-t sem, egyrészt nem is találom mert angol a Win 7-em és másrészről meg nincs semmilyen más kártya a gépben ami összezavarhatná. Most bevallom elkeseredtem eléggé. Azt hittem, hogy ezek az UAD termékek atom szilárdak és kivannak találva.  De én még telepíteni sem tudom ezt. Pedig Win set up-ot is csinálom magamnak meg mindent....

 

 

 Minden esettre köszönöm a segítségedet Isten Nyila! Most megy a cucc a kukába. Olvasom egyébként külföldi fúrumokon, hogy rengeteg ember kűzd ezzel a termékkel. Megdöbbenve olvastam ezeket bevallom, mert azt hittem az UAD az kő szilárd. No mindegy...

Link to comment
Share on other sites

Köszi a tanácsokat!

 

XP van a gépemen. 

Teljesen lepucoltam minden UAD-dolgot, és elölről kezdtem mindent. Visszatértem a gyári cd-hez, és csak a hozzá tartozó kártyát raktam be. Ugyanaz a gond. Ilyeneket ír a UAD-meter: "RDRAM check failed." "missing RDRAM clock?" Természetesen gőzöm sincs, hogy ezek mit jelentenek. Hagyom is, majd egy másik gépen megpróbálom a telepítést.

Ja, Töfi írod az esetleges IRQ ütközést... Az orvosolható probléma, ugye?

Elég rossz előérzetem van a hibaüzenettel kapcsolatban...szerintem írj a supportnak is, hogy ilyen problémád van, és ez a hibaüzenet, mi lehet a gond. Kártya gyanús egyébként..
Link to comment
Share on other sites

Köszi a tanácsokat!

 

XP van a gépemen. 

Teljesen lepucoltam minden UAD-dolgot, és elölről kezdtem mindent. Visszatértem a gyári cd-hez, és csak a hozzá tartozó kártyát raktam be. Ugyanaz a gond. Ilyeneket ír a UAD-meter: "RDRAM check failed." "missing RDRAM clock?" Természetesen gőzöm sincs, hogy ezek mit jelentenek. Hagyom is, majd egy másik gépen megpróbálom a telepítést.

Ja, Töfi írod az esetleges IRQ ütközést... Az orvosolható probléma, ugye?

Ha 32bites rendszered van, és 3gb-nél több memória van a gépben akkor lehet ez is gond,

A boot file-t módosítsd (C\:windows\boot.ini) ezzel /3GB /USERVA=2900,- a végére írd, vagy vegyél ki belőle egy ramot,hogy kevesebb legyen 3gb-nál, és próbáld meg úgy. Ha ez nem megy,meg a reinstall se akkor a kártya rossz valószínűleg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...